20140121-9879

20140121-9846Moed de Musical is een geweldig project door jongeren uit Zoetermeer. Raygin en Lola schreven zelf de musical, gebaseerd op de film de Storm over de watersnoodramp van 1953. Vervolgens gingen ze zelf op zoek naar fondsen om het project ook daadwerkelijk uit te voeren. Zij vonden het jongerenfonds uit Zoetermeer 'Xzjon' en Fonds1818-24 bereid om bij te dragen en garant te staan voor de musical, vervolgens werd de musical zelf geproduceerd en geregisseerd!

De twee initiatiefnemers speelden elk al vele rollen in diverse musicals, bijvoorbeeld tijdens het Historisch Festival en producties van Greg en Baud. Zelf regisseren was weer een hele andere uitdaging, maar met de hulp van YuLan Leffers en ondersteuning van Greg en Baud lukte het hen om een intens verhaal neer te zetten, met veel emotie spelen de 35 jonge spelers van de Moed-cast de watersnoodramp na.

Na het avontuur van Moed wil het team vooral nieuwe dingen uitproberen, niet de geijkte weg volgen maar juist verrassen. Het risico is dat mensen een voorstelling dan óf geweldig goed vinden, of helemaal niet zien zitten. Geen probleem, volgens Lola en Raygin, hapklare brokken zijn er al genoeg!

Moed is een verhaal over verlies, liefde, vriendschap en verraad. Wat doe je als je alles dreigt te verliezen? Kies je voor jezelf of voor de anderen? Wie neemt de verantwoordelijkheid in een tijd van strijd? Met deze musical wil de cast het publiek bewust maken wat een ramp met mensen doet en hoe anders mensen ( zowel positief als negatief) gaan handelen tijdens een acute grote ramp.

20140121-9887Het is 1953. Maria, een jonge vrouw uit Vlissingen, raakt onverwachts zwanger van haar vriend Pieter. Pieter kan de verantwoordelijkheid niet aan en vlucht van Maria en zijn kind. Daarbij wordt Maria's zwangerschap niet getolereerd door haar familie en dorpsgenoten. Maria en haar zoon Ernst staan er alleen voor..

In de nacht van 31 januari 1953 raast er een heftige storm over Nederland; dijken breken door en Vlissingen komt onder water te staan. Maria wordt gered door Willem, een moedige landmacht sergeant die haar naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis brengt. Wanneer Maria bijkomt, komt ze erachter dat Ernst niet bij haar is. Maria is ontroostbaar en doet er alles aan om haar kind te vinden. Ondanks alle gevaren staat Willem aan haar zijde. Maar zal de baby deze ramp overleefd hebben?

Zat 1 en zondag 2 februari om 20 uur te zien in het Kwadrant Theater Zoetermeer! Kaarten (€8 euro) te bestellen via: www.greg-baud.nl/moed-de-musical-

20140121-9871 20140121-9885

 

-advertenties-

-goede doel-