20140123-9941

De Nationale Voorleesdagen werden voor de kinderen van De Drie Ballonnen kinderopvang wel super spannend! Omdat het prentenboek van het jaar dit jaar over een krokodil gaat heeft de kinderopvang Exotus Serpenti uitgenodigd voor een reptielenpresentatie. De kinderen, van baby tot kleuter, vonden de dieren super spannend en leuk! Veel kinderen durfden de dieren best even aan te raken en te aaien en de echte durfals gingen zelfs op de foto met een slang om hun hals!

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te bevorderen.  De Drie Ballonnen, méér dan kinderopvang, besteedt hier als Boekstartpartner veel aandacht aan en heeft ook dit jaar een  verrassende week in petto voor de kleintjes.

20140123-9899 20140123-9903

Prentenboek van het Jaar 2014

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 22 januari t/m 1 februari 2014. Ouders, opa's, oma's, ooms en tantes komen die week dagelijks bij De Drie Ballonnen voorlezen op de kinderdagverblijven met peuterspeelzaal . Onder andere uit het Prentenboek van het jaar. Het Prentenboek van het Jaar is  van Catherine Rayner en heet 'Krrrr...okodil'. Daarnaast zal een medewerker van de bibliotheek komen voorlezen. Zij maakt daarbij gebruik van een vertelkastje. De kinderen maken dagelijks  een jungletocht op eigen locatie. 

20140123-9905 20140123-9925

Reptielen op bezoek

De kinderopvangorganisatie heeft Exotus Serpenti uitgenodigd voor een reptielenpresentatie op alle locaties. Onder begeleiding van medewerkers van dit informatiecentrum over reptielen, maken de kinderen kennis met Kroko de Baardagaam, Foetsie de Luipaardgekko, Balletje de Koningspython en Doppie de Landschildpad. De kinderen kunnen de dieren bekijken en aanraken. Bovendien krijgen ze afgestemd op hun  leeftijd leuke feitjes te horen. “Wist je dat een gekko met zijn tong zijn oog kan aanraken? Kan jij dat ook?”, noemt Dominique van Exotus Serpenti als voorbeeld. Na dit bezoek volgt het voorleesontbijt waarbij de kinderen in groene kleding  met een krokodillenhoed op, al luisterend eten van een 'komkommerkrokodil'  en 'krokodilleneieren' om het extra spannend te maken.

20140123-9934 20140123-9938

Baby,- peuter- en kleutermarkt

Ieder jaar tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de bibliotheek van Zoetermeer een Baby,- peuter- en kleutermarkt voor ouders en grootouders van kinderen tot 6 jaar. Deze inspirerende markt vindt plaats op zondag 2 februari 2014 van 9.30 tot 12.30 uur in de Hoofdbibliotheek. De Drie Ballonnen zal hier net als voorgaande jaren weer vertegenwoordigd zijn.     

-advertenties-

-goede doel-