gaspitHet komt helaas steeds vaker voor: een gezin dat afgesloten wordt van gas en licht. Kledingbank MEVE! zette zich afgelopen weekend in om een gezin dat in deze problemen was geraakt te helpen. Door schuldproblemen kon het gezin de rekeningen van de energiebedrijven niet meer betalen, waarop gas en  licht werden afgesloten. Als noodhulp heeft MEVE! via hulpoproepen een petroleumkachel en kooktoestel geregeld. Een echte oplossing van de problemen is echter nog niet in zicht, het energiebedrijf heeft laten weten niet op korte  termijn weer te kunnen aansluiten.

Ook de politiek buigt zich over de schrijnende situatie, zowel D66 als Lijst Hilbrand Nawijn (LHN) hebben zondag contact opgenomen met wethouder Edo Haan. Naar aanleiding van eerdere situaties als deze, is er een afspraak gemaakt met leveranciers van gas, licht en water om, indien er een achterstand van betalen is, niet meteen over te gaan tot afsluiting van gas, licht en water. De wethouder liet weten dat de gemeente haar best doet om deze mensen te helpen binnen de mogelijkheden die er zijn, maar dat zij soms weinig kunnen doen.

LHN vroeg de raad in schriftelijke vragen om met de leveranciers om de tafel gaat zitten om de ontstane situatie te veranderen.

-advertenties-

-goede doel-