20140117-9739

Vergezeld door poptroubadour Jan vd burg liep een vrolijke optocht van gemeenteraadsleden en leden van de toegankelijkheidsjury vrijdagmiddag 17 januari door het Stadshart. De reden voor het feestje was de toekenning van de Toegankelijkheidsprijs voor de meest toegankelijke winkel voor minder validen.

Alle winkels in het Stadshart zijn de afgelopen tijd bezocht door de jury, met verschillende achtergronden. Zo werd live uitgetest hoe toegankelijk de verschillende winkels zijn. Kan je bijvoorbeeld gemakkelijk naar binnen met rolstoel of scootmobiel? Kun je, eenmaal binnen, alle artikelen goed bereiken en is de kassa bereikbaar om af te rekenen? Mag de hulphond ook mee naar binnen? Een doof jurylid lette weer op andere dingen zoals: is het mogelijk om het bedrag bij het afrekenen te lezen op het display van de kassa? Ook aan de veiligheid werd gedacht, want is de nooduitgang wel bereikbaar per rolstoel en waar kom je dan terecht?

20140117-9742 20140117-9754
De verraste medewerkers van Halfords en  JustBrands zijn blij met de toegekende prijs!

20140117-9748Uit alle winkels van het Stadshart werden twee winnaars gekozen: Halfords en JustBrands werden door wethouder Klaas-Jan de Jong verrast met de prijs, een geldbedrag, en een bloemetje. Vijf aanmoedigingsprijzen gingen naar: Albert Heijn, Dolcis, Bakker Ammerlaan, Handyman en Mdinner.

De wethouder en jury was blij met het niveau van de voorzieningen, waar al veel aan verbeterd is. “Maar we zijn er nog lang niet!”, zo vertelde Marijke van der Meer, één van de juryleden, “zo is er bijvoorbeeld in het hele Stadshart nog geen enkele rolstoeltoegankelijke wc te vinden! Voorlopig is aandacht voor toegankelijkheid nog hard nodig!”.

-advertenties-

-goede doel-