prentenboek 2014Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 22 januari t/m 1 februari 2014. Het Prentenboek van het Jaar is van Catherine Rayner en heet 'Krrrr...okodil'. Kom met uw kinderen luisteren naar dit leuke verhaal op woensdagmiddag 22 januari tussen 14.00 en 15.00 uur! Dat kan in alle bibliotheekvestigingen (Hoofdbibliotheek – Stadhuisplein 2, wijkbibliotheek Oosterheem – Oosterheemplein 132 en wijkbibliotheek Rokkeveen – Nathaliegang 81). Er is dan ook gelegenheid om te knutselen. Aanmelden is niet nodig.

Daarnaast lezen medewerkers van de bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesdagen ook voor op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Kijk voor meer informatie over de prentenboek top 10 en voorleestips op de website www.nationalevoorleesdagen.nl .

Baby-, peuter- en kleutermarkt

Ieder jaar tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de bibliotheek een Baby,- peuter- en kleutermarkt voor ouders en grootouders van kinderen tot 6 jaar. Deze inspirerende markt vindt plaats op zondag 2 februari 2014 van 9.30 tot 12.30 in de Hoofdbibliotheek. Bekijk het volledige programma op de website van de bibliotheek: www.bibliotheek-zoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-