Ed Boon richtte in 2001 zijn bedrijf Visioned op en in 2006 besloot hij al zijn werk als freelancer te doen. Zijn interesse gaat vooral uit naar het maken van digitale formulieren en alles wat daarbij komt kijken. Zoetermeer Actief interviewde hem om ook de mens achter het bedrijf te laten zien.

Het bedrijf Visioned

Dit doet een formulierenarchitect
Als formulierenarchitect ontwerpt Ed Boon zowel formulieren op internet als op papier. Daar komt nog heel wat bij kijken. Iedereen heeft wel eens online een formulier ingevuld en een foutmelding gekregen bij het drukken op de ‘verzend’-knop, bijvoorbeeld omdat de verplichte velden niet ingevuld waren. Dat voelt vervelend, weet ook Ed. Formulieren moeten daarom duidelijk en gemakkelijk werken.
En dat is pas het begin. ‘’Daarna analyseer ik alle werkzaamheden die een bedrijf heeft, nadat ze een formulier ontvangen’’, vertelt Ed. ‘’Het liefst verbeter ik de zogeheten ‘workflow’ om de formulieren gemakkelijker en sneller te verwerken.’’ De missie van het bedrijf Visioned is om door het meten van gegevens uit formulieren: het heden, verleden en toekomst van een bedrijf te verbinden, behouden en zichtbaar te maken.

Innovatie volgens Ed: solliciteren met video.
Ed is nu bezig met Videoform, een dienst waarbij sollicitanten online een video kunnen opnemen. Hij wil zo sollicitanten helpen om de regie in eigen handen te nemen. Via een slim matchingsysteem komt de video dan terecht bij werkgevers die contact op kunnen nemen met de kandidaat. ‘’Mijn neef en ik hadden dit idee al in 2007, maar toen was de tijd nog niet rijp’’, zegt Ed. ‘’ Nu is videosollicitatie een meer gebruikelijke vorm van solliciteren en is het platform bijna klaar om live te gaan. Je kunt je aanmelden voor het platform in drie stappen. De eerste stap is het aanmaken van een profiel, de tweede stap is het opnemen van je video zonder dat je die video hoeft te uploaden en de derde stap is het zoeken van een leuke baan. Werkgevers kunnen je video bekijken en dan eventueel contact met je opnemen.’’

Als het om formulieren gaat, is Ed het trotst op zijn formulierenproject voor de personeelsafdeling bij ING. ‘’In oktober 2013 is de tweede versie uitgerold en daar zitten weer meer functionaliteiten in dan in de eerste versie.’’

De persoon Ed Boon

EDBOON-09Openbaar vervoer moet beter
In zijn vrije tijd is Ed vrijwilliger bij Rover, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor beter openbaar vervoer. Ed is in deze lokale organisatie de contactpersoon voor Zoetermeer. ‘’Ik ben daar min of meer ingerold doordat de vorige contactpersoon stopte. Ik ben nu bezig met verschillende projecten: onder meer de toegankelijkheid van het nieuwe station Bleizo en ik heb overleg met verschillende steden in de regio over de ZoRo-lijn (de lijn van Zoetermeer naar Rotterdam en terug).’’

Klussen op een landgoed
Daarnaast is Ed samen met zijn vrouw Judith donateur van het landgoed Mariënwaerdt in Beesd, Gelderland. ‘’We helpen mee met een groep vaste vrijwilligers. Ieder jaar zijn er op het landgoed klusjes te doen, zoals zwerfvuil opruimen, rozen snoeien, wilgen knotten, hekken schilderen en dergelijke,’’ zegt Ed.

Beste wandelingen tussen Haarlem en Schiedam
‘’Verder heb ik ook een boekje uitgegeven: Camino de Pays-Bas. Dit is een boekje met zeven wandelingen tussen Haarlem en Schiedam.’’ Helemaal ‘offline’ is dit project niet: de zevende wandeling is een download in PDF die je krijgt bij aanschaf van het boekje. Het boekje is een voorbereiding op de wandeling naar Santiago de Compostela in Spanje.

Van de twaalf startende ondernemers, redden zes het
‘’Als tip voor startende ondernemers kan ik meegeven: denk er niet te makkelijk over. Ik begeleid namelijk ook startende ondernemers vanuit een uitkering en studenten van aan de Hogeschool Rotterdam die, in het 3e studiejaar, een Junior Onderneming moeten opzetten. Dit doe ik nu voor het derde jaar. Vaak denken mensen dat je met vier uur werk per week een ton per jaar kunt verdienen, maar zo werkt het niet. Je zult hard moeten werken en nuchter blijven. Van de twaalf startende ondernemers die ik begeleid heb zijn er zes die het gered hebben in verschillende branches, onder meer een kinderkledingbedrijf, een schoonmaakbedrijf en een voetreflextherapeut.”

Wilt u ook een editorial doen met Zoetermeer Actief? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor de mogelijkheden.

 

Foto: Patricia Munster

-advertenties-

-goede doel-