primarkIn het najaar van 2013 opent modeketen Primark een vestiging in Stadshart Zoetermeer. Met een totaal van 3530 vierkante meter shopoppervlakte is dit de op twee na grootste vestiging van de Ierse discounter in Nederland.

Stadshart Zoetermeer is trots de vijfde vestiging van deze internationale succesformule te mogen verwelkomen in Nederland. Uit eerdere winkelopeningen is gebleken dat Primark als een magneet voor consumenten werkt. Ook ervaringen van andere winkelcentra binnen de Europese portefeuille van vastgoedinvesteerder Unibail-Rodamco leert, dat de komst van Primark in de eerste maanden na de opening zorgt voor een significante stijging van bezoekersaantallen en omzet voor bestaande winkeliers.

Shoppingcentremanager Monique van Geemert: ‘De komst van een internationaal bekende en populaire retailer als Primark maakt het aanbod van Stadshart Zoetermeer nog breder en aantrekkelijker voor consumenten, ook uit de regio. Consumenten hebben binnenkort in Zoetermeer nog meer keuze uit producten in alle verschillende prijscategorieën.’

Een ingewikkeld schuifplan, dat is uitgevoerd in 2012, maakt de komst van Primark in Stadshart Zoetermeer mogelijk. Unibail-Rodamco heeft in goed overleg een behoorlijk aantal huurders verplaatst en heeft daarnaast ook een leegstaand kantoorgebouw getransformeerd tot een nieuwe retail-locatie voor H&M.

Over Primark

Primark is een internatioaal operende retailformule, oorspronkelijk begonnen in Ierland en in veertig jaar uitgroeid tot een international succesverhaal, dat gebaseerd is op een unieke combinatie van de laatste mode en een bijzonder efficiënte bedrijfsvoering waardoor Primark lage prijzen kan bieden. Primark opende in 2008 een eerste vestiging in Nederland in Rotterdam, daarna volgden Hoofddorp, Zaandam en Almere. In Europa zijn inmiddels ruim 250 Primark-winkels. Modeketen Primark opent najaar 2013  de vestiging in Stadshart Zoetermeer.

 

Zie ook: koopzondagen

Bekijk ons overzicht: Evenementen

Voor wie niet wil winkelen: Sportnieuws

-advertenties-

-goede doel-