hm toespraak-c-rvd

Hare Majesteit Koningin Beatrix tijdens de toespraak, foto © RVD

Wim Kokx, de voorzitter van de Oranje stichting Zoetermeer zat, net als veel van ons, voor de t.v. en vernam het nieuws van Hare Majesteit zelf. Net als bij vele anderen kwam het nieuws onverwachts, ook al weten we dat het besluit eens moet vallen.

De voorzitter: "Mijn reactie is misschien niet origineel, maar ik heb een diep respect voor alles wat onze Koningin voor ons land betekend heeft."

oranjestichtingWim vindt dat Koningin Beatrix haar boodschap op een mooie persoonlijke manier verwoord heeft. "Het is ook een prachtig moment om dit jaar het stokje door te geven. De monarchie bestaat nu 200 jaar en de Koningin wordt zelf 75 jaar oud."

Koniniginnedag vraagt veel voorbereiding voor de Oranje stichting, hier zijn ze in september al mee van start gegaan. De planning voor de 30ste april was voor dit jaar al redelijk rond, maar daar gaat nu wel iets aan veranderen.

Wim legt uit: "Wij hebben al een afspraak staan met burgemeester Aptroot om te kijken hoe we de feestelijkheden vorm gaan geven. Zeer waarschijnlijk komen er richtlijnen van de Rijksvoorlichtingsdienst. Wij moeten even afwachten wat dit precies gaat worden."

Het is immers de laatste Koninginnedag voor een hele lange tijd, vanaf 2014 zal Koningsdag gevierd gaan worden op 27 april.  Hoe het feest er precies uit zal gaan zien is nog niet bekend, maar dat het een groots feest gaat worden is nu al duidelijk.

Zoetermeer actief zal er zeker bij zijn en verslag doen van alle feestelijkheden, net als vorig jaar.

 

Kijk even terug: Koninginnedag 2012

Reactie op Koninginnedag 2012 van de Oranje stichting

-advertenties-

-goede doel-