Mrs-SmitTBFB

Zondagmiddag 3 februari staat Fascinating Jazz in de Sniep in het teken van de Braziliaanse Bossa Nova. De groep Mrs Smit & The Boys from Brasil (allemaal afgestudeerd aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium) hebben zich voortreffelijk gespecialiseerd op de Braziliaanse Bossa Nova en niet zomaar, ze zijn afgelopen jaar ook naar Rio de Janeiro gegaan om zich verder in deze mooie muziek te verdiepen.

Toen eind 50er en begin 60er jaren de Braziliaanse speelfilm Black Orpheus werd opgenomen werd aan componist Anthonio Carlos Jobim gevraagd de muziek voor deze film te componeren. De titlesong Black Orpheus werd gespeeld door gitarist Luis Bonfa. Toen de film met vele Oscars werd bekroond en deze wereldwijd bekend werd, kwam de wereld ook in contact met de opzwepende Braziliaanse Bossa Nova. De bekendheid van Bonfa, maar ook van componist Jobim en dus de Braziliaanse muziek was hiermee een feit. Saxofonist Stan Getz was zo onder de indruk van deze muziek, dat hij besloot zijn oeuvre hiermee te verrijken; samen met vocaliste Astrud Gilberto en haar man en gitarist Joao Gilberto heeft hij decennia lang met hen opgetreden. Bekende stukken zijn natuurlijk The Girl from Ipanema, Agua de Marco, Desafinado, Berimbau etc. Vanaf die tijd werd deze muziek onderdeel van het brede jazzscala.


Bezoekers van Fascinating Jazz zullen aangenaam worden verrast door het mooie spel en dito zang van dit geweldige combo! 

Mrs Smit & The Boys from Brasil:
Femke Smit - vocals
Jesse Buitenhuis - gitaar
Nathan Klumperbeek - bas
Daan van Kasteren - drums

Toegang: € 7,50 p.p.
Aanvang: 15:00 uur

Restaurant De Sniep, Broekwegschouw 211

Jazzlezing 'Luisteren naar jazzmuziek'

Op maandagavond 4 februari geeft jazzpromotor/organisator Gerhard ten Hoopen in de Sniep een lezing over het ontstaan van de jazzmuziek tot heden. Hij zal zijn visie 'wat is jazzmuziek nu eigenlijk' graag met u delen. Tijdens deze lezing komen de diverse stromingen binnen dit muziekidioom aan bod; ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij de ontwikkeling van de Nederlandse Jazzscene. Gerhard laat u diverse fragmenten horen die worden afgewisseld met slides.

De entreeprijs is € 7,50 p.p. (inclusief een kop koffie in de pauze).  Aanvang 20:00 uur

Reserveren: e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch: 079 3316177

-advertenties-

-goede doel-