Doggychallenge 028

Met veel trots vertelt Rene Hoogwerf (voorzitter) over de Hondenschool Zoetermeer. In 1998 startte hij samen met Marga deze Hondenschool. Nu in 2013 kan hij zeggen: “het is een succes en het blijft een succes!”

Doggychallenge766Momenteel bestaat de Hondenschool uit 20 instructeurs die allemaal op vrijwillige basis les geven. De hoofdtak van de Hondenschool is natuurlijk de gehoorzaamheid, maar deze heeft vanaf het begin een eigen identiteit. Hondenschool Zoetermeer is als eerste gestart met het gebruik maken van behendigheidstoestellen tijdens de gehoorzaamheid cursussen. Zo is het voor hond en baas een leuke afwisseling. Daarnaast geeft de Hondenschool Zoetermeer ook nog Flyball en Behendigheid.

“We zitten op een schitterende locatie in het Buytenpark, maar helaas ivm uitbreiding begraafplaats moeten wij daar weg. Maar de gemeente heeft ingestemd met een andere locatie, de vroegere schapenweide of een plek daar in de buurt”, vertelt Rene over zijn Hondenschool. “Er zijn in die 15 jaar nooit klachten binnen gekomen, van wat voor aard dan ook! We hopen daarom ook dat de Hondenschool in het najaar 2013 kan overgaan naar de nieuwe locatie met een nieuw clubhuis. Maar het is dat de begraafplaats moet uitbreiden, want we zitten goed.”

In het voorjaar 2013 wordt er nog een opendag gehouden om het 15 jarig lustrum te vieren, de datum is nog niet bekend, maar is binnenkort te lezen op de site van Zoetermeer Actief.

-advertenties-

-goede doel-