sh-bibliotheekMuziek is het thema van de veertiende Gedichtendag die Poetry International en Stichting Lezen Vlaanderen op donderdag 31 januari 2013 organiseren. Schrijversschool Zoetermeer, een samenwerking tussen bibliotheek, CKC en Volksuniversiteit, doet mee. Op deze (waarschijnlijk) gure en koude winterdag worden tussen 14.00 en 16.00 uur bekers warme chocolademelk geschonken voor de ingang van de Hoofdbibliotheek op het Stadhuisplein. Live muziek wordt verzorgd door gitarist Tom Dingjan, bekend van de Nederlandstalige muziekband Immens.

Maar de 14e Gedichtendag kan niet zonder gedichten natuurlijk. Met de zoete warmhoudertjes worden ook poëtische kaarten uitgedeeld. Op de kaarten staan gedichten over muziek die geschreven zijn door leden van de Zoetermeerse Werkgroep Poëzie.

De jaarlijkse Gedichtendag bundel komt van de hand van schrijfster Anna Enquist. De bundel, die in grote oplage verschijnt, is op Gedichtendag voor een klein bedrag in de boekhandel te koop. Bibliotheek Zoetermeer wenst iedereen alvast een warme en mooie Gedichtendag.

-advertenties-

-goede doel-