id4bosnie

foto bosnie studentenEind maart vertrekt een groep studenten van het ID college naar Bosnië om daar te werken met kinderen die nog steeds de nadelen ervaren van de oorlog.

De studenten van het ID college zijn super gemotiveerde leerlingen van de opleiding sociale studies. De groep zal een week lang de handen stevig uit de mouwen gaan steken. Zij gaan aan de slag op een basisschool in het speciaal onderwijs, op een instelling en bij een cultureel centrum in Mostar. Zij zullen allerlei leuke, educatieve activiteiten gaan aanbieden aan de kinderen aldaar en zo nodig iets opknappen. Tevens zullen ze een kidsfestival gaan organiseren in een groot stadion in Bosnië. De creatieve, drama en spel activiteiten zullen in de komende maanden door de studenten op school worden voorbereid.

Stichting Out of Area zet zich al jaren in voor kinderen in Bosnië Herzegovina. Dat doet zij door een aantal jaarlijks terugkerende projecten te organiseren.

Onder het motto ´Laat ze maar lachen en alles komt goed` probeert Out of Area iets voor kinderen te betekenen. Het is fantastisch om te merken dat met de inzet van velen ook echt dingen gebeuren. De dank is groot, want met iedere lach heelt een stukje van de ellendige gevolgen van een oorlog waar zoveel kinderen nog last van hebben in hun dagelijks leven.

Voor zo´n geweldig initiatief is natuurlijk geld nodig. Geld dat de jongeren samen met  Out of Area proberen in te zamelen door allerlei projecten te organiseren.

foto sabine
Sabine Vroedsteijn
Eén van de leerlingen die zich hiervoor inzet is Sabine Vroedsteijn. Zij volgt de opleiding onderwijsassistent op het ID-college en is druk bezig met het inzamelen van geld. Zo heeft zij een weekendbaantje bij de C-1000 en daar mocht zij naast de flesinname een bakje hangen, waar klanten hun statiegeld bon in kunnen doen. Daarnaast moet de hele familie- en kennissenkring er ook aan geloven. Sabine belt iedereen op en legt uit waar het geld voor nodig is. Door haar enthousiasme heeft, tot nu toe, iedereen positief gereageerd en geld overgemaakt. 

Ook het geld dat Sabine verdient met oppassen in de weekenden, eigenlijk haar zakcentje, komt nu rechtstreeks ten goede aan het project. Maar ze heeft nog niet voldoende geld bij elkaar kunnen krijgen. Om sneller het gewenste bedrag bij elkaar te krijgen, heeft ze mooie wikkels met informatie over de reis naar Bosnië gemaakt en deze om repen chocola gewikkeld. Deze gaat ze binnenkort verkopen. Verder houdt ze alles bij op haar blog www.bloggers.nl/sabinebosnie.

Van school uit zal er ook een actie worden opgezet. Binnenkort zal er namelijk een lessenmarathon worden gehouden. Dit houdt in dat de studenten een nacht lang in school zullen bivakkeren en lessen zullen volgen. Er zal die nacht worden gekookt voor de leraren zodat zij de volgende ochtend, natuurlijk tegen betaling, een heerlijk ontbijtje krijgen. Daarnaast zullen er ook drankjes en hapjes worden gemaakt voor de leerlingen op school, om zo nog meer geld in te zamelen.

Vindt u ook dat deze studenten goed werk doen, sponsor hen dan! Elke euro die u geeft komt rechtstreeks ten goede aan het project. U kunt hen steunen door geld over te maken op de projectrekening van:

ID college; 14.86.81.778  (Rabobank Dommelstreek)
t.a.v. de Stichting Out of Area o.v.v. ID college, t.a.v. G. van den Helder.

 

Alle informatie over het ID college, de studenten, Out of Area en het project kunt u vinden op: projecten.outofarea.nl/IDplein

-advertenties-

-goede doel-