Zoetermeer-veilig-groenVanaf 21 januari zijn negen wijkstewards aan de slag gegaan in Zoetermeer. Het komend half jaar houden zij toezicht in de wijken en signaleren overlast, zoals zwerfvuil, (buren)ruzies en vandalisme. Hiermee leveren zij een bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in de wijken. De wijkstewards zijn Zoetermeerse werkzoekenden die op deze manier de kans krijgen ervaring op te doen. Zij willen bijvoorbeeld doorstromen naar een reguliere baan in de beveiliging. Het is het derde jaar dat in Zoetermeer wijkstewards aan de slag gaan. Het merendeel van de stewards kreeg een vaste baan in de beveiliging. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Wijkstewards zijn een herkenbaar aanspreekpunt voor inwoners en ondernemers, die vragen of klachten hebben over de veiligheid en leefbaarheid in hun wijk. Extra aandacht is er voor de winkelcentra en de aanlooproutes naar de stations van de RandstadRail. De wijkstewards hebben vooral een signaalfunctie. Zij zijn de ogen en oren van de wijkagent en het team Handhaving. Ze zijn te herkennen aan het logo van Zoetermeer Veilig op het uniform.

Zoetermeer Veilig

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Wat de gemeente nog meer doet op dit gebied staat op www.zoetermeerveilig.nl

-advertenties-

-goede doel-