Poging beroving 11-jarig meisje

obj-politielogo-op-auto

 

Zondag 20 januari om 16.35 uur probeerden vier jongens een 11-jarig meisje te beroven van haar geld. Het slachtoffertje wilde boodschappen gaan doen toen ze in het trappenhuis van de Diederik van Teilingenflat werd belaagd door vier jongens, die haar schopten, tegen het hoofd sloegen en haar van het boodschappengeld wilde beroven. Het meisje wist echter te vluchten, zonder dat de jongens iets buit maakten. Toen ze terug in de flat kwam, liep zij twee van de vier verdachten wederom tegen het lijf en werd zij opnieuw geslagen. De recherche onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

Signalement

Van de verdachten is het volgende signalement bekend 
Verdachte één: lichtgetint, 14-15 jaar oud, ongeveer 1.60 meter, met een dun postuur, donkere ogen en donker bruin/zwart haar dat in een scheiding zat. Hij droeg een zwarte trainingsbroek met een donkerblauw trainingsjack. Op de linkerkant van het jack zat een (mogelijk voetbal) logo. 
Verdachte twee: een dunne jongen van ongeveer 11-12 jaar, circa 1.45 meter. Hij heeft donkerbruin of zwart, stekeltjes haar en droeg een grijze spijkerbroek en een kort grijs jack. 
Verdachte drie: een lichtgetinte jongen van ongeveer 13-14 jaar oud. Ook hij had een erg smal postuur en donker (warrig) haar. Hij droeg een blauw-grijze broek met wijde pijpen en een zwarte, lange jas. 
Verdachte vier: deze jongen van ongeveer 13-14 jaar oud droeg een donkere, opvallend wijde spijkerbroek. Hij droeg een zwarte, lange jas tot over zijn middel.

Beroving 14-jarige jongen

Twee dagen later, op dinsdag 22 januari overkwam een 14-jarige jongen iets soortgelijks. Ook hij werd in het trappenhuis van de flat belaagd. In dit geval ging het om twee daders, die gebruik maakten van een wapen. Hij werd niet geslagen; wel namen de daders onder bedreiging de ketting van de jongen mee.

Van deze twee daders is het volgende signalement bekend: twee mannen met een lichtgetinte huidskleur, Dader 1 is circa 1.80 mtr lang en droeg zwarte kleding en een zwarte muts. De tweede dader is iets kleiner en droeg eveneens zwarte kleding. Opvallend is dat deze man een bruine zonnebril droeg met zwarte glazen en zijn gezicht bedekte met een ADO-sjaal. Hij droeg een bandana op zijn hoofd.

De politie heeft dinsdagmiddag met meerdere teams gezocht naar de daders van deze beroving, ook het hondenteam was aanwezig.

Tips? Bel de politie!

Hoewel de signalementen niet geheel overeen komen, sluit de politie niet uit dat het gaat om de dezelfde daders. Bent u getuige geweest van deze (poging) beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

-advertenties-

-goede doel-