ymi-schilderij

Ymi Dekker (rechts op de foto) wordt verrast met een schilderij bij het afscheid

Het afscheid van Ymi Dekker van het Maatjesproject bestond niet alleen uit een receptie, maar iedereen werd uitgenodigd om actief deel te nemen aan het afscheidssymposium. Het symposium over preventief jeugdbeleid en het belang van civil society werd geleid door gespreksleidster Manuela Bijl.

De conclusie van de avond was: “Ontzettend motiverend om te bemerken dat de verschillende organisaties allemaal uiteindelijk hetzelfde doel voor ogen hebben; namelijk zo laagdrempelig hulp en voorzieningen aanbieden aan de burger, maar de burgers zoveel mogelijk zelf laten oplossen waar men dat kan.”

Samenwerken
Samenwerken door elkaar te kennen waardoor schakelen eenvoudig is en men de jongere zo snel mogelijk op de juiste plaats krijgt. Unaniem was men het ook met elkaar eens dat een maatje voor een jongere van onschatbare waarde is. Het zorgt er vaak voor dat een jongere uit de professionele hulpverlening kan blijven en wat men nu ook al ziet is dat deze jongeren zelf ook maatschappelijk bewust worden gemaakt en later zelf ook hun steentje willen bijdragen aan de maatschappij.

Toegezongen
Na dit formele zeer zinnige onderdeel werd  het hele gezelschap door oud vrijwilliger Hans Stouten op een ludieke manier naar de receptiezaal geloodst. Hij zong Ymi persoonlijk toe en de hele zaal zong luidkeels met het refrein mee. Tijdens de receptie kreeg Ymi een schilderij wat speciaal voor dit afscheid gemaakt was door maatje Martina, een geweldig mooi gebaar en meesterwerk.  

Ymi kan met een gerust hart het maatjesproject  achterlaten en terug kijken op een periode van opbouwen, uitwerken en uiteindelijk heeft zij  een project neergezet wat in Zoetermeer een begrip is geworden.

-advertenties-

-goede doel-