jong-in-oosterheem

Vanaf 1 januari voert Stichting Jong namens de gemeente het jongerenwerk uit in de wijk Oosterheem. De jongerenwerkers, Peter Versteeg en Dennis Leeman, zijn vanaf januari al actief in de wijk. Op 1 februari is met Andel Sorée het team compleet. Dan starten ook de activiteiten. Een aantal activiteiten zijn al bekend, zoals voetbal op zondagmiddag (nu met Stichting Waarheid) en Streetdance voor meiden. De thuisbasis voor het team ‘Jong Oosterheem’ is het Zanzibarplein 11.

Peter gaat zich vooral richten op accommodatiegebonden activiteiten. Dennis is straks veel op straat te vinden. Bij Andel kunnen jongeren terecht als ze een steuntje in de rug nodig hebben of als zij vragen hebben over bijvoorbeeld werk, scholing of financiën.

Voor alle wijkbewoners

Jong Oosterheem is er in de eerste plaats voor de jongeren uit Oosterheem, maar ook andere wijkbewoners kunnen er terecht met vragen en ideeën over activiteiten die jong en oud verbinden of om met jongeren in de eigen buurt iets te organiseren. Ook als de aanwezigheid van jongeren in een buurt tot problemen leidt, biedt Stichting Jong de helpende hand in het zoeken naar oplossingen voor alle betrokkenen.

 

Mariëtte van Leeuwen (wethouder Jeugd): "Tot nu toe organiseerde Stichting Mooi! al het jongerenwerk in Zoetermeer. Het Zoetermeerse college heeft echter besloten om in één wijk ervaring op te doen met een andere jongerenwerkaanbieder. Zo ontstaat er meer diversiteit in het aanbod aan jongerenactiviteiten in de stad en kunnen we kijken hoe een andere aanbieder invulling geeft aan het jongerenwerk. Met Stichting Jong voldoet Zoetermeer aan deze wens."

 

Informatie en ideeën

Informatie over het jongerenwerk is te vinden op de website www.jongoosterheem.nl .

-advertenties-

-goede doel-