Wanneer de berichten kloppen, gaan we een zware maandag ochtendspits tegemoet op 21 januari 2013. Verschillende instanties waarschuwen ons.20130115 9818

De verkeersverwachting van de ANWB geeft aan: "Er komt een tweede sneeuwgebied dat de ochtendspits hindert, ook in de Randstad. De ANWB verwacht een zware spits met 300 km file." De avondspits zou veel minder problemen gaan kennen.

De NS laat weten: "Maandag 21 januari rijden NS en ProRail uit voorzorg weer een aangepaste dienstregeling. Wij hebben dit besloten op basis van de weersverwachting van onafhankelijke weerbureaus voor de komende 24 uur. Naar verwachting houdt de sneeuwval in de nacht van zondag op maandag aan, en zal tot na de ochtendspits duren. Dit in combinatie met aanhoudende vorst kan zorgen voor storingen aan infrastructuur of treinen. Door de dienstregeling aan te passen wordt de kans kleiner dat het treinverkeer vastloopt."

Volgens Weer Zoetermeer zal het morgen -4 graden worden met een Zuid Oosten wind. Met windkracht 4 wordt er een neerslag verwacht van 2,1 mm.

De verwachting is dat de Randstadrail beperkt zal rijden en vertraging zal geven.SAM 0111

Foto: Randstadrail in de sneeuw.
Foto is eigendom van Sander vd Berg, PBA

-advertenties-

-goede doel-