obj-politie-autoSurveillerende agenten zagen tijdens hun dienst een auto rijden met daarin vier personen, één van de vier stapte uit en liep in de richting van een woning aan de Oxfordstraat. Hierop stapte ook een agent uit voor nader onderzoek. De agent hoorde een harde knal en zag vervolgens hoe de verdachte terug in de richting van de auto rende.  De agent zette te voet de achtervolging in, hij raakte de verdachte ter hoogte van de Londonstraat kwijt. De bestuurder van de auto besloot zijn vriend achter te laten en weg te rijden.

Het voertuig met de verdachten kon op de Denemarkenlaan klem gereden worden door een andere agent, de drie inzittenden -een 19-jarige en twee 21-jarige Zoetermeerders - werden aangehouden. Onderzoek bij de woning aan de Oxfordstraat wees uit dat er verse voetsporen in de sneeuw stonden, deze leiden naar het kozijn aan de tuinkant waar duidelijk te zien was hoe geprobeerd was in te breken.

De recherche kent de identiteit van de vierde verdachte, deze zal binnenkort aangehouden worden. 

Woninginbraken zijn prioriteit

De politie heeft de aanpak van woninginbraken tot prioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van deze zaken. U kunt helpen het aantal woninginbraken in de wijk terug te dringen. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet of hoort. Wees alert op elke vreemde of verdachte situatie, ook al lijkt het voor u onbelangrijk. De interesse van de politie gaat vooral uit naar personen die niet in uw buurt thuishoren en opvallen door meer dan normale aandacht voor de huizen en/of de omgeving. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.

-advertenties-

-goede doel-