hond-poepEind vorig jaar heeft het college het hondenbeleid voor de komende vier jaar vastgesteld. De regels van de hondenkaart zijn gebaseerd op de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

De hondenkaart is er nu ook in digitale vorm en via de gemeentelijke website te raadplegen.

Op www.zoetermeer.nl/honden zijn de uitlaatregels en de digitale plattegrond te bekijken, waarop kan worden ingezoomd tot op buurtniveau. De hondenkaart is ook nog in papieren vorm verkrijgbaar bij alle wijkposten en in de publiekshal van het stadhuis.

Het college vindt een schone, leefbare stad belangrijk. Zoals bekend moet hondenpoep overal direct worden opgeruimd door degene die de hond uitlaat. Alleen in de struiken mag het blijven liggen. Deze regels gelden ook in gebieden waar honden los mogen lopen. Voor het opruimen van hondenpoep kan een schepje of zakje worden gebruikt. De zakjes zijn gratis verkrijgbaar bij de wijkposten. Ze mogen in alle afvalbakken in de stad weggegooid worden.

Handhaving

Helaas komen er bij de gemeente vaak klachten binnen over loslopende honden en hondenpoep. Gemeentelijke handhavers controleren daarom regelmatig of hondeneigenaren zich aan de regels houden. Eigenaren die zich niet aan de regels houden kunnen rekenen op een fikse boete. Ondanks de regels kan op bepaalde plaatsen soms toch sprake zijn van overlast door hondenpoep. U kunt regelmatige overlast melden bij uw wijkpost.

-advertenties-

-goede doel-