taalwerkt

Ruim vijftien vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties uit de regio Zoetermeer kwamen maandag 14 januari bij elkaar voor een masterclass ‘taalwerkt!’ in de bibliotheek van Zoetermeer. De masterclass was bedoeld om werkgevers uit de regio Zoetermeer concrete handvatten te bieden om laaggeletterdheid op de werkvloer aan te pakken.

Directeur Joke Mos van de Bibliotheek Zoetermeer heette de aanwezigen hartelijk welkom. Mariëtte van Leeuwen (wethouder Onderwijs) opende vervolgens de masterclass met een gloedvol betoog waarin zij duidelijk maakte waarom de aanpak van laaggeletterdheid voor de gemeente Zoetermeer zo belangrijk is.

Aanpak laaggeletterdheid

Stichting Lezen & Schrijven ging aan de slag in een interactieve sessie met de zaal met de vraag hoe de aanpak van laaggeletterdheid een structureel onderdeel van personeelsbeleid kan worden. Tineke Broekema van HWW-zorg uit Den Haag maakte de aanpak concreet door op inspirerende wijze over het succesverhaal van HWW-zorg te vertellen. Daarna was het ijs echt gebroken en werden verhalen, problemen, barrières en oplossingen met elkaar gedeeld.

Stichting Lezen & Schrijven en Doe Weer Mee! maken op korte termijn met de geïnteresseerde werkgevers een vervolgafspraak om aan de slag te gaan met de aanpak van laaggeletterdheid op de werkvloer.

De masterclass was een initiatief van de gemeente Zoetermeer, Doe weer mee!, de bibliotheek van Zoetermeer, Stichting Lezen & Schrijven, en het ROC ID College.

-advertenties-

-goede doel-