IMG 2384

Rajko Disseldorp in zijn act

 

IMG 2345
Yuri Disseldorp
De uit Engeland en Verenigde Staten overgewaaide theatervorm ‘stand-up comedy’ begint zich ook steeds meer in Nederland te vestigen. Door middel van korte maar lachwekkende anekdotes proberen de comedians de zaal in te pakken. De ingrediënten voor een goede stand-up comedy avond waren dinsdagavond 8 januari te vinden in het Stadstheater: Een microfoon en een enthousiast publiek. De perfecte combinatie om Zoetermeer onder te dompelen in de wereld van de stand-up comedy!

Acht comedians, waaronder Wouter Monden, Fabian Franciscus en de gebroeders Disseldorp zouden voor een spetterende avond zorgen. De avond werd aan elkaar gepraat door ‘Master of Ceremonies’ Jeroen Koster, die zelf ook op de planken heeft gestaan als ervaren stand-up comedian. De muzikale begeleiding lag in de handen van de band A-One. Acht verschillende mannen met dus ook acht verschillende blikken op de hedendaagse wereld zorgden voor variatie in het programma. Van verhalen over heftige studenten feesten tot ware karate instructies, alles kwam voorbij.

IMG 2401 IMG 2366 IMG 2355
Mo El Khamssi Fabian Fransiscus Wouter Monden

Het voordeel van een groot aanbod aan comedians is dat er voor het publiek altijd wel een favoriet tussen zit. Voor de comedians is dit enigszins ook een nadeel. Want zoals je 8 mannen hebt met een andere kijk op de wereld, zo heb je ook een volle zaal met verschillende meningen en interesses. Hier en daar was dat te merken maar al met al was het een gezellige avond met talentvolle en vooral humoristische mannen.

Zoetermeer Actief kijkt in ieder geval uit naar een tweede editie van het sfeervolle en vermakelijke ‘Comedy Planet’!

Tekst: Kelly Need

Foto’s: Esther van der Burg

 

-advertenties-

-goede doel-