nieuwjaarstoespraak-aptroot

Foto: Fred Roland, redlinefotografie

 

Elk jaar houdt de burgemeester van Zoetermeer een nieuwjaarstoespraak, maar voor burgemeester Aptroot was dit de eerste keer. Hij is nu “al” 18 weken burgemeester van Zoetermeer en al helemaal ingeburgerd.

Burgemeester Aptroot is trots op ‘zijn’ stad en wil graag Zoetermeer op de kaart zetten. Aptroot: “Zoetermeerders zijn veel te bescheiden over onze mooie en ondernemende stad. We moeten nu eindelijk stoppen met de valse bescheidenheid!”

De burgemeeester vindt het negatief dat Zoetermeer nu stilstaat. “Zoetermeer moet weer met volle kracht vooruit. Wij moeten weer knopen durven doorhakken, besluiten nemen.”

De burgemeester heeft slecht geslapen van het recente ‘nee’ van Provinciale Staten tegen het Factory Outlet Center Bleizo, maar laat zich daardoor zeker niet uit het veld slaan: “Wij gaan samen met Lansingerland met volle kracht vooruit om een goede invulling van Bleizo te realiseren, inclusief een treinstation, doortrekken Randstadrail over de A12 naar Rotterdam, en structurele werkgelegenheid.”

Ook heftige gebeurtenissen zijn al de revue gepasseerd in de tijd dat de heer Aptroot nu burgemeester is. Hij noemt bijvoorbeeld de ontruiming van een school omdat daar een melding van een vuurwapen was.

Zoetermeer wordt in de nieuwe Nationale Politie een district met Pijnacker-Nootdorp, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. Een wens van Aptroot gaat in vervulling met de aanstelling van Zoetermeer als districtskantoor.

 

Zero tolerance

De jaarwisseling verliep relatief rustig, dankzij de enorme inzet van politie, brandweer, ambulancedienst, gemeente en vrijwilligers. Er is hierbij gewerkt met een zero tolerance beleid voor de overlast veroorzakers. Een aantal notoire raddraaiers zat al ruim voor middernacht in de cel.

Burgemeester Aptroot: ”Laat het voor iedereen die zich misdraagt in onze stad een waarschuwing zijn, deze lijn houden wij vast. Een stevige aanpak is nodig en succesvol. Een softe aanpak, maar beetje laten lopen, helpt nooit.”

-advertenties-

-goede doel-