20120918 3166

Rajko Disseldorp, een 18-jarige jongen uit Zoetermeer. Maar niet zomaar één. Rajko staat aan het begin van een carrière in de stand- up comedy. Disseldorp, die nu bezig is met het laatste jaar mhbo journalistiek & communicatie, is druk bezig om zijn talent zo ver mogelijk te ontwikkelen. En dat gaat zeker lukken. Laatst stond hij in het voorprogramma van comedian Anuar in het theater van 1892 Eten&Drinken en vanavond kunt u hem bewonderen tijdens Comedy Planet in het Stadstheater.

Ik sprak Rajko voorafgaand aan de show ‘’Vastberaden’’ van comedian Anuar waar Rajko het voorprogramma verzorgde. Voor mij zit een hele rustige en bescheiden jongen die weet waar hij over praat. De ambitieuze Rajko is door het open podium van Comedy Train in Amsterdam in contact gekomen met het fenomeen stand-up comedy. Vanaf februari begeeft Rajko zich in de wereld van de stand-up comedy. Een wereld die, wat mij betreft, prima bij hem past.

Aan dromen voor de toekomst heeft deze jongen ook geen gebrek. ‘’In de toekomst wil ik een eigen show en is het een droom om Camaretten te winnen.’’ Om later tussen het rijtje van Camaretten winnaars, Brigitte Kaandorp en zijn voorbeeld Theo Maassen te passen moet je de lat hoog leggen. En dat is precies wat hij doet.
“Na mijn opleiding mhbo journalistiek & communicatie wil ik auditie doen voor de Toneelacademie Amsterdam en hoop ik dat ik aangenomen wordt.’’ Rajko heeft een berg aan ervaring. Zo speelde hij op Haagse Spot, heeft hij in de finale van de Kunstbende 2012 gestaan in de categorie ‘’Theater & performance’’, bereikte hij de finale van het Utrechtse Cabaret Festival en is hij lid van de comedy groep ‘’Comedy Colors’’ een stichting die kunst gebruikt om sociale cohesie te bevorderen in krachtwijken en een platvorm biedt aan comedians.

Als Rajko en ik klaar zijn met ons gesprek gaat hij backstage om zich voor te bereiden. De zaal loopt vol met mensen en ik neem plaats aan een tafeltje achterin de zaal. Zodra Rajko op het podium staat zie je een hele andere kant van hem. Je ziet meteen dat hij thuis hoort op het podium. Zijn optreden zat vol met interactie met het publiek en hij is zeker niet vies van zelfspot. Terwijl ik dit typ moet ik nog steeds gniffelen om de grappen in zijn optreden. Ja, Rajko Disseldorp weet heel goed hoe hij indruk moet maken.

Vanavond zullen Rajko en vele andere comedians te bewonderen zijn in het Stadstheater met de voorstelling ‘’Comedy Planet’’. Op de site van het Stadstheater kunt u kijken of er nog kaarten beschikbaar zijn voor de voorstelling. Ik zou zeggen: Komt dat zien!

Heeft u ook als ons andere artikel over het theater van 1892 Eten&Drinken en Rajko Disseldorp gelezen? Op onze site kunt u zien wat Zoetermeer nog meer te bieden heeft qua uittips.

Tekst: Kelly Need

-advertenties-

-goede doel-