jazz-sniepOp zondagmiddag 6 januari  opent Fascinating Jazz het nieuwe jaar met een concert van het Greetje Kauffeld Trio in restaurant De Sniep.

Greetje Kauffeld is een van Nederlands meest geliefde en gerespecteerde jazz zangeressen. Zij neemt haar vaste begeleiders mee met wie zij al heel veel jaren enorm succes heeft... gitarist Peter Nieuwerf en saxofonist Jan Menu. Dit belooft een heel mooi en intiem concert te worden waar o.a. werken van George Gershwin zeker de revue zullen passeren.

Aanvang 15:00 uur - toegang € 7,50 p.p.

Reserveren bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 079 3316177 (inspreken mogelijk).

lezing 'Luisteren naar jazzmuziek'

Gerhard ten Hoopen, de organisator van Fascinating Jazz, geeft ook lezingen over het ontstaan van de jazz tot heden. De bezoeker zal met geluidsfragmenten en via slides worden meegenomen in de wereld van de jazz. Er wordt uitgelegd hoe de jazzmuziek is ontstaan, welke invloeden er hebben meegespeeld, de diverse stromingen die zich in de de jazzmuziek hebben genesteld. Er zijn mensen die zeggen niet van jazzmuziek te houden, maar zich niet realiseren dat deze muziekvorm een hele grote vlucht heeft gemaakt en continue in beweging is. Na de lezing blijkt keer op keer dat de bezoekers verbaasd zijn over de diversiteit die deze muziek met zich meebrengt. Ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij de Nederlandse jazzscene. Kortom een interessant verhaal dat u wellicht niet zou willen missen.

De lezing wordt gehouden in de Sniep op maandagavond 4 februari a.s. en duurt van ca 20:00 uur tot 22:15 uur (met een korte pauze). De kosten bedragen € 7,50 p.p. Het is de bedoeling dat de groep niet groter is dan 15 à 20 personen. Bij voldoende belangstelling kunnen er meer avonden worden gepland.

Indien u belangstelling hebt om deze lezing 'Luisteren naar jazzmuziek' bij te wonen, dan kunt u zich hiervoor bij mij opgeven via dit e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-