Sport Nieuwbouw FC Zoetermeer schetsDe coronamaatregelen hebben ervoor gezorgd dat sportclubs op een inventieve manier nieuwe mogelijkheden moeten zoeken voor hun voortbestaan. Zo ook voetbalclub FC Zoetermeer uit de wijk Rokkeveen. Onder leiding van voorzitter Jacob de Boer wordt er gewerkt aan verschillende plannen voor de toekomst.

Nieuwbouw is een van de plannen. De voetbalclub, die in 1975 gestart is in het Westerpark, vertoeft al geruime tijd in Rokkeveen en inmiddels zijn zowel de kantine als de kleedkamers toe aan vervanging. In samenspraak met de gemeente zijn de bouwplannen ontwikkeld en deze bevinden zich nu in een ver gevorderd stadium. Zo is er reeds een schets van het nieuwe clubgebouw te vinden op de website. Het gebouw is ontworpen door Ralph Goutier; architect bij de Gemeente Zoetermeer. De verwachte start van de bouw zal plaatsvinden in 2021 en de oplevering in 2022.

De nieuwbouw is onderdeel van een stap naar een meer professionele club. Net als het opzetten van een LinkedIn account en een zakelijke nieuwsbrief. Daarnaast is er volop aandacht voor de groei in kwalitatief hoog voetbal, de verdere ontwikkeling van recreatief voetbal en ook voor gezond eten met de deelname aan het FC Vers programma van de KNVB. Mooie plannen van, zoals ze aangeven in hun slogan: ‘de leukste club van Zoetermeer’. 

-advertenties-

-goede doel-