De Boer Taverzo tafeltennis. V.l.n.r. Ruud van Graafeialnd (coach), Gabrielius Camara, Yannick Vostes, Tom Closset, Theo Levert (teammanager)Het heren tafeltennisteam uit Zoetermeer - de Boer Taverzo - kan uitkijken naar wedstrijden tegen de absolute wereldtop. In de loting voor de Champions League werd Nederland in de zwaarst mogelijke poule ingedeeld, met toppers als Duitsland, Frankrijk en Polen.


Nederland heeft met de Boer Taverzo voor het eerst een mannenteam dat deelneemt aan de Europese Champions League. Coach Ruud van Graafeiland mag zijn team dan ook voorbereiden op een zwaar toernooi. De Europese Tafeltennisbond schrapte alle uit- en thuiswedstrijden en werkt het hele evenement nu in toernooivorm af van 11 t/m 18 december aanstaande. Van Graafeiland daarover: “Laten we het erop houden dat we de hotelkamers in deze bubbel hebben geboekt tot en met het einde van de groepsfase. Alle spelers kijken enorm uit naar het spelen van wedstrijden maar beseffen ook dat Champions League en zeker de teams in deze poule normaal gesproken een maat te groot zijn. We gaan simpelweg alles geven en de huid zo duur mogelijk verkopen en dan zien we wel wat het resultaat daarvan is. We zijn in ieder geval blij dat er zo’n mooi centrum beschikbaar is waar deze 15 teams in een zo veilig mogelijke bubbel kunnen spelen.”


In december zal de ploeg uit Zoetermeer afreizen naar Duitsland met Yannick Vostes (BEL), Gabrielius Camara (NED), Dorian Nicolle (FRA) en Trinko Keen (NED). Leuk detail om te melden is dat beide Nederlanders net iets meer dan 34 jaar in leeftijd verschillen. Keen werd onlangs 49 en Camara zal in december zijn 15e verjaardag vieren tijdens het evenement. Gabrielius Camara behoort tot de Europese top in zijn leeftijdsklasse op dit moment en Trinko Keen stond in zijn hoogtij dagen ooit nr 20 op de wereldranglijst.

 

Foto: vlnr Coach Ruud van Graafeiland, Gabrielius Camara, Yannick Vostes, Tom Closset en teammanager Theo Levert - fotograaf Elsbeth Parmentier

-advertenties-

-goede doel-