20200220 16725De vorig jaar opgerichte Community tegen eenzaamheid groeit langzaam door en de eerste concrete acties zijn al zichtbaar in de stad. De community hield donderdagavond de 3e netwerkbijeenkomst in het Stadstheater, om te overleggen en vooral afspraken te maken.

Ingeborg ter Laak, wethouder Zorg en Welzijn, is blij met de groei van de community: “Steeds meer organisaties sluiten zich aan bij onze community. Dat is fantastisch. Met activiteiten en bijzondere samenwerkingen zorgen we er samen voor dat mensen vaker betekenisvol contact hebben. Het is nu aan ieder van ons om door te pakken. Want de eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen. Maar iemands eenzaamheid doorbreken, dat kunnen we allemaal.”
Presentator Hans van Reeuwijk nam de aanwezigen mee in een korte presentatie, waarna de deelnemers in groepen aan de slag gingen met een aantal thema’s, zoals ‘hoe kunnen we eenzaamheid signaleren’ en ‘wat kunnen we met elkaar doen aan Zomereenzaamheid’.

 20200220 16730  20200220 16754

In actie tegen eenzaamheid

De partners van de community houden het niet bij praten alleen, maar werken samen om eenzaamheid op de agenda te zetten. Zo startten in het afgelopen jaar verschillende activiteiten, zoals het Vonkje van Piëzo, waar activiteiten voor ouderen georganiseerd worden in verschillende wijken, Lief en Leedstraten en de acties van Magisch Zoetermeer om eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Ook komend jaar komen de leden van de Community tegen eenzaamheid in actie en richten zich tot aan de zomer vol op het bestrijden van Zomereenzaamheid. Gerda Griffioen, stichting Present: "In de zomer zijn familieleden vaak op vakantie en stoppen clubs en verenigingen met de activiteiten. Eenzaamheid kan dan juist toeslaan. Met de werkgroep willen we ervoor zorgen dat er in deze periode ook leuke activiteiten zijn!"

 

20200220 16775Ali B. rapt even mee

Hilko Folkeringa, directeur van het Stadstheater, had de locatie voor de bijeenkomst beschikbaar gesteld, omdat toevallig deze avond ook het optreden van Ali B. in de grote zaal gepland stond. Ali B. is één van de prominenten in Nederland die zich inzet als ambassadeur voor de landelijke actie ‘Eén tegen eenzaamheid’. Ali B. moest natuurlijk zelf ook optreden, maar verraste de aanwezigen van de community door even langs te komen en spontaan een rap te laten horen!

-advertenties-

-goede doel-