Dorp Palenstein

 • Stichting Oosterfaantje heeft nieuw pand

  0E59E941 B2F0 4361 938F 57F2C67CD97FStichting Oosterfaantje is aan het begin van het jaar verhuisd naar een nieuw, vooral veel groter pand. Na weken van verbouwen en opknappen is het pand aan de Wattstraat inmiddels in gebruik genomen. Naast het uitdelen van voedselpakketten organiseert de stichting nu ook verschillende activiteiten.

 • De Goede Woning & BAM Wonen verduurzamen woningen

  E7E8F7BE F2A0 4ED8 B9FC 4D6D1CF32EE0De verduurzaming van 45 eengezinswoningen in de Schilders-Dichtersbuurt in Zoetermeer kan bijna beginnen. In opdracht van woningcorporatie De Goede Woning voert BAM Wonen de verduurzaming uit. De overeenkomst is tijdens een feestelijke bijeenkomst getekend.

 • Lunchpauzeconcert  in Oude Kerk  Zoetermeer

  C8294E81 BA7F 4F89 A52C 230EE60C8FF7Het wekelijkse lunchconcert in de Oude kerk in de Dorpsstraat wordt woensdag 28 februari gegeven door Andre Teixeira (piano)  en Antonio Melo (saxofoon.) Tijdens het concert spelen de heren acht verschillende muziekstukken.

 • Foto van de week

  feb24 J_Stahlecker_De_Maria_van_Oisterwijckstraat_DorpFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Nieuwe lessen Piëzo TalentenAcademie

  De Piëzo TalentenAcademie gaat in Palenstein aan de slag met beroepen in de horeca foto Stichting PiëzoWeet jij al wat je later wil worden en welke talenten je daarvoor nodig hebt? Doe mee met de Piëzo TalentenAcademie en ontdek het. Na de voorjaarsvakantie starten de nieuwe lessen en nieuwe beroepen. In Palenstein leer je alles over beroepen in de horeca.

 • Wijk in Beeld: Palenstein

  palensteinIn Wijk in Beeld brengen we elke week een wijk in Zoetermeer in beeld. Hier vind je de geschiedenis van deze wijk, wat er in de wijk te vinden is en wat deze uniek maakt. De wijk Palenstein (wijk 22) is vernoemd naar het Huis te Palenstein, een kasteel in de Dorpsstraat van Zoetermeer.

 • Straat in Beeld: de Potgieterstraat

  Potgieterstraat Jeroen Stahlecker 2 van 5U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week de Potgieterstraat in de wijk Dorp.

 • Wijk in Beeld: Dorp

  dorpIn Wijk in Beeld brengen we elke week een wijk in Zoetermeer in beeld. Hier vind je de geschiedenis van deze wijk, wat er in de wijk te vinden is en wat deze uniek maakt. De wijk Dorp is de oudste wijk van Zoetermeer, met een rijke geschiedenis. 

 • Gebouw van de maand: Centrum voor Kunst en Cultuur

  CKC SL 2024 januariZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand: het Centrum voor Kunst en Cultuur.

 • Tijdelijke stop Lunchpauzeconcerten

  RonaldDe wekelijkse Lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk Zoetermeer zullen tijdelijk stoppen vanwege onderhoudswerkzaamheden in de Oude Kerk. Na het komende concert van woensdag 31 januari door Ronald de Jong moeten de trouwe bezoekers wachten tot 28 februari.

 • Waterfront Tsunami overspoelt bezoeker Franx

  2024 01 13 Franx Waterfront RJ 24Zijn wij bestand tegen het opkomende water als gevolg van klimaatverandering? Bij de nieuwe expositie Waterfront Tsunami in kunstgarage Franx geven kunstenaars een actuele reflectie en bieden mogelijke alternatieven voor de toekomst.

 • Inschrijven voor Oldtimerdag

  oldtimerdagVroege vogels kunnen zich alweer inschrijven voor de 22e Oldtimerdag Zoetermeer. Zaterdag 18 mei 2024 staat de Dorpsstraat in het teken van de oldtimers, het thema is dit jaar Engeland. In een lange stoet rijden de klassieke auto’s een toerrit, die steevast volgeboekt wordt met rond de 180 auto’s.

 • Regina Ederveen speelt harp in Oude Kerk

  Regina EderveenWoensdag 10 januari zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) worden gegeven door Regina Ederveen op harp. Regina Ederveen studeerde aan het Utrechts Conservatorium en ontving een beurs van het Prins Bernhard Fonds voor studie van de Keltische harp.

 • Lunchpauzeconcert met Nicole & Angélique

  28 dec 1Woensdag 3 januari zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) worden gegeven door Nicole van Jaarsveld op de klarinet & Angélique Heemsbergen aan de vleugel. Het gewaardeerde duo speelt al ruim 15 jaar samen in bekende Nederlandse concertzalen. 

 • Uitverkochte zaal voor Zoetermeers Mannenkoor

  mannenkoor kerstconcertHet kerstconcert van het Zoetermeers Mannenkoor was volledig uitverkocht, zodat 600 man publiek genoot van het concert in de Nicolaaskerk. Het koor werd bijgestaan door soliste Sophie van Dijk op de harp en Mick van Dormolen met zijn doedelzak.

 • Bakker Ammerlaan steunt Molen De Hoop

  Ammerlaan cheque 121223Bakker Ammerlaan draagt Molen De Hoop in Zoetermeer al vele jaren een warm hart toe. Zij nemen wekelijks molenmeel af voor het bakken van broden. Deze speciale Molenbroden vinden gretig aftrek in Zoetermeer. Bovendien doneert Bakker Ammerlaan elk jaar een geldbedrag voor het onderhoud van de molen.

 • Walk-in rond de kerststal in de Nicolaaskerk

  Kerststal NicolaaskerkDe kerkdeuren van de Nicolaaskerk staan open op Tweede Kerstdag voor de walk-in rond de kerststal – ook wel bekend als het traditionele Kindje Wiegen. Naast het bekijken van de kerststal kun je ook komen luisteren naar het kerstverhaal of de kerstliedjes in de kerk.

 • Kaarsjes aan en Dickens in de Dorpsstraat

  20231212 42929Rond de Dobbe verzamelden zich rond 18 uur, dinsdag 12 december, al veel mensen met lichtjes, kerstmutsen met lampjes en versierde fietsen. Burgemeester Bezuijen ontstak na een gezamenlijk luidkeels aftellen de verlichting van de Stadskerstboom, drijvend in de Dobbe.

 • De Social Sofa’s van Dorp

  Social sofa Zoetermeer Van Galenstraat 1Heb jij ze al eens gespot? De vrolijk gekleurde bankjes, bekleed met zo’n achttienduizend mozaïeksteentjes. De banken zijn stuk voor stuk uniek en er staan er zo’n 44 verspreid door heel Zoetermeer. Een gezellige toevoeging aan het straatbeeld. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter deze bankjes?

 • Sinterklaas weer vertrokken naar Spanje

  106_Uittocht_Sinterklaas_in_Zoetermeer_6_dec_2023Sinterklaas heeft zijn vertrek naar Spanje niet ongemerkt voorbij laten gaan. In een grote stoet vertrokken Sinterklaas op Ozosnel en alle Pieten door de Dorpsstraat richting Stadshart om afscheid te nemen van alle kinderen.

-advertenties-

-goede doel-