DSC 0098

Prinses Máxima bezoekt woensdagochtend de Amaliaschool in Zoetermeer in het kader van de Week van het geld. Veel scholieren in Nederland krijgen deze week les van medewerkers van banken, verzekeraars en de gemeentelijke kredietbanken, maar de leerlingen van groep 7 van de Amaliaschool kregen niemand minder dan een heuse Prinses voor de klas!

DSC 0027 DSC 0054

De Prinses en de kinderen speelden samen de Cash Quiz, een leuke quiz om de kinderen te leren beter om te gaan met geld. De Prinses is Erevoorzitter van 'Wijzer in geldzaken' en vond het erg leuk om de kinderen iets te leren over omgaan met geld.

 

 

DSC 0055 DSC 0074

 20121114 6332

Door het spelen van het spel Cash Quiz komt de dialoog in de klas op gang over omgaan met geld en de invloed van geld. Het spel kent begrippen als Chipknip, geld opnemen bij de geldautomaat, het gebruik van de pinpas en geeft inzicht in wat een bank precies is. De gastlessen van banken kregen in 2011 in de evaluatie van scholen een dikke 8!

Meer foto's volgen!

 

Kijk hier naar een korte video impressie van de aankomst bij de Amaliaschool, Prinses Máxima wordt begroet door alle zeer enthousiaste kinderen van de school:

-advertenties-

-goede doel-