scouting-uitdaging

Laat je uitdagen!

‘Laat je uitdagen!’ is de nieuwe slogan van Scouting Nederland, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland.  

Ben je jong en sportief en houd je van spannende survival- en outdooractiviteiten? Grote kampvuren? Spannende spellen? Avontuurlijke tochten? Zelf varen met je boot? Bij Scouting kan het allemaal… en nog veel meer! Scouting staat voor uitdaging en avontuur. Maar vooral ook voor heel veel plezier maken met je vrienden. Wat is er mooier dan je grenzen te verleggen en samen de wereld om je heen te verkennen?

Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! Ben je 21 jaar of ouder en vind je het te gek om kinderen en jongeren een uitdagend spelprogramma te bieden en toffe kampen te organiseren? Word dan vrijwilliger.

logo Scouting ZoetermeerGoed voor het milieu

Scouting Zoetermeer draagt het milieu een warm hart toe. Daarom zetten wij ons samen met de gemeente in voor de e-waste inzamelactie. Scouts van scoutingverenigingen Ashanti, Impeesa, John McCormick en Pocahontas gaan huis aan huis om flyers uit te delen, uitleg te geven over de actie en Zoetermeerders te activeren hun e-waste in te leveren bij het Zelfbrengdepot. Inwoners van Zoetermeer ontvangen t/m 15 december 2012 voor elk elektrische apparaat dat ze inleveren bij het Zelfbrengdepot één lot. Daarmee maken ze kans op waardebonnen voor bedrijven en winkels in Zoetermeer.

De openingstijden van het Zelfbrengdepot aan de Argonstraat 25 te Zoetermeer zijn van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 16.00 uur, vrijdag van 8.00 tot 20.45 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Scouting Zoetermeer

In Zoetermeer zijn 4 scoutingverenigingen actief. In Rokkeveen aan de Prismalaan 18 staat clubhuis Abusua van Scouting Ashanti. Tegen het Buytenpark aan heeft Scouting Impeesa haar groepshuis op de Achterweg 21. In het Van Tuyllpark aan de Van der Hagenstraat staat clubhuis De Chute van Scoutinggroep John McCormick en bij de Zoetermeerse plas aan het Lange Land 12 staat de Tipi en een nissenhut voor de boten van Scouting Pocahontas.

Scouting in Zoetermeer bestaat uit land- en waterscouts. De bekende speltaknamen (leeftijdsgroepen)zijn: bevers (5-7 jaar), welpen (7-11 jaar), scouts (11-15 jaar), explorers (15-18 jaar) en roverscouts (18-21 jaar).

Scouting heeft voor mensen met een beperking de Blauwe Vogelgroepen opgericht. In Zoetermeer bestaan de vrijbuiters voor jongens en meisjes van 12 t/m 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen.

Meer informatie over Scouting Zoetermeer en de E-waste inzamelingsactie is te vinden op  www.scoutingzoetermeer.nl. Durf jij het aan, kom dan een keer bij één van ons kijken!

Ashanti Impeesa JMC Pocahontas

-advertenties-

-goede doel-