De politie hield woensdag 26 februari in de vroege ochtenduren een 33-jarige Zoetermeerder aan op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overval op de 52-jarige medewerker van de Jumbo uit Zoetermeer.


aanhouding-jumbo-zoetermeerHet slachtoffer raakte zaterdagavond 11 januari gewond bij een overval die op de kruising van de Paul Scholtenrode met de Leopoldhove plaatsvond. Hij werd hierbij door een van de overvallers in zijn been geschoten. Omstreeks 20.10 uur die dag verliet het slachtoffer de winkel (Jumbo) waar hij werkzaam is, toen hij voor de winkel werd aangesproken door twee mannen op een scooter. Het slachtoffer werd gesommeerd zijn koffer af te geven. Toen hij daar niet direct gehoor aan gaf werd hij in zijn been geschoten met een vuurwapen. Vervolgens pakte één van de mannen de koffer, waarna zij op de scooter wegvluchtten in de richting van het Kentgensplein. De politie zocht in de wijde omtrek naar de daders, maar trof hen niet meer aan. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd en opgenomen.

Groot onderzoek

De politie startte in nauwe samenwerking met Openbaar Ministerie een groot onderzoek waarbij veel menskracht werd ingezet. Een speurhondgeleider onderzocht die avond met zijn hond de route die de man had gelopen in combinatie met de vluchtweg die de verdachten hadden afgelegd. Een buurt en- en passantenonderzoek maakte deel uit van het omvangrijke onderzoek. Het speciale overvallen team van de politie in Den Haag ’Twister’ onderzocht de afgelopen weken elke aanwijzing en of spoortje naar de mogelijke daders.

Verdachte in beeld
Al die inspanningen bleken uiteindelijk niet voor niets. Uit het rechercheonderzoek kwam de nu aangehouden 33-jarige verdachte in beeld. Nader onderzoek op deze man leidde tot voldoende verdenkingen om hem woensdagochtend aan te kunnen houden. Omdat bij de overval sprake was geweest van een vuurwapen en daarbij ook daadwerkelijk was geschoten, werd het arrestatieteam ingezet om de aanhouding te verrichtten.

Het arrestatieteam op weg om de verdachte aan te houden
Het arrestatieteam van de politie in Den Haag viel in de vroege ochtenduren de woning van de Zoetermeerse verdachte binnen waarna hij zonder verder geweld kon worden aangehouden. Aansluitend vond onder leiding van de rechter-commissaris een zoeking plaats in de woning van de verdachte. De resultaten van dit onderzoek zijn nog niet bekend.

Het rechercheteam zet het onderzoek voort. Zij sluit daarbij meerdere aanhoudingen niet uit. Het slachtoffer heeft ruim 14 dagen in een ziekenhuis gelegen en is inmiddels begonnen met een revalidatietraject. Het slachtoffer hoopt dat hij op den duur weer volledig kan herstellen. De overval heeft een flinke impact op hem gehad en heeft dat nog steeds

Reactie Burgemeester Aptroot
Burgemeester Charlie Aptroot laat in een reactie weten dat hij blij is met de doorbraak in het onderzoek; "Ik weet dat de politie er alles aan heeft gedaan om in deze zeer gewelddadige overval succesvol te zijn. Ik complimenteer de rechercheurs dan ook met dit eerste resultaat. De overval heeft diepe sporen achtergelaten bij de Jumbo, het slachtoffer en bewoners uit de omgeving. Om deze uitermate nare ervaring te kunnen verwerken is van wezenlijk belang dat de daders worden gepakt. Grote klasse dus."

 

Behoefte aan informatie
Ondanks de aanhouding van vandaag heeft het rechercheteam nog steeds behoefte aan informatie over de overval? Informatie hoe klein dan ook kan worden doorgegeven met het overvallen 'Twister-team' in Den Haag via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met M. via 0800-7000.

-advertenties-

-goede doel-