Het re-integratieproject van verladersorganisatie EVO en de gemeente Zoetermeer kent een voortvarende start. Wethouder Edo Haan (Werk en Inkomen) reikte donderdag 20 februari aan twaalf geslaagde deelnemers een EVO Bewust Veilig heftruckcertificaat uit.

Het EVO-heftruckcertificaat bewijst dat iemand voldoende is opgeleid om een heftruck veilig te kunnen bedienen. De heftruck cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

Opleiding

EVO en de gemeente Zoetermeer boden twaalf werkzoekenden met een Zoetermeerbaan een heftruck- en reachtruckopleiding aan. Een Zoetermeerbaan is vooral bedoeld om mensen die lang in de bijstand zitten weer ervaring en werkritme op te laten doen en weer onder de mensen te komen. Een Zoetermeerbaan is een opstap naar ‘echt’ werk. Deze aangeboden opleiding van EVO geeft de werkzoekenden weer meer kansen op de arbeidsmarkt.

De opleiding werd aangepast aan de doelgroep, zo duurde de opleiding langer en mochten de werkzoekenden indien mogelijk een mondeling examen afleggen. Het verder ontwikkelen van de vaardigheden en ervaring zal uiteindelijk in de praktijk moeten gebeuren.

sh-werkplein6Op de dag van de uitreiking maakten distributiecentrum Leen Menken en transportonderneming Bode Scholten bekend één of meerdere kandidaten een (werkervaring)baan aan te willen bieden, zodat er meer ervaring en vaardigheden in de praktijk geleerd kunnen worden.

Er lopen nog gesprekken met andere ondernemers, zodat alle zeven geslaagde kandidaten werkervaring op kunnen doen en goed beslagen op de arbeidsmarkt terecht te komen.

-advertenties-

-goede doel-