poster-carnavalOp zaterdag 1 maart zal voor de allereerste keer in de Dorpsstraat een ludieke kindercarnavalsoptocht paraderen. Om 13.00 uur vertrekt deze mega-polonaise vanaf de ‘Oude Kerk’ en de tocht eindigt bij Hovestein. Naast de uitgedoste ‘Dorpsrakkertjes’ lopen er ook diverse opvallende figuranten en steltlopers mee. Natuurlijk zijn er prijzen te winnen voor de meest hilarische outfits.

Carnaval wordt wereldwijd gevierd, meestal met grappige thema's en leuzen die ieder jaar veranderen. Het eerste thema voor de carnavalsstoet in de Dorpsstraat is: ‘Optocht op wielen’. Alle kinderen mogen meedoen, als ze maar verkleed zijn en zich verplaatsen op of met wielen.

Dit kan bijvoorbeeld op skeelers, step, fiets, rolschaatsen, bolderkar, kruiwagen, verzin ’t maar...

Alle enthousiaste kinderen die zich goed hebben voorbereid en verkleed aankomen, krijgen de ‘gratis-SNACKS & MEER-tickets’. Met deze tickets ontvangen de kinderen een frisse beker limonade bij ’MIJN Restaurant’, een lekker vers mandarijntje bij ’de Zonnetuin’, gebakken kibbelingen bij ’Vis van Lon’, heerlijke stukjes pannenkoek bij ’de Binnentuin’ en lekkere kip of worst bij ’Meat & Daily’s’… allemaal gratis en voor niks! Nog even geschminkt worden? Dat kan óók… laat je gezicht pimpen vanaf 10.00 uur ‘s-morgens voor de deur bij ‘MIJN Restaurant’ tegen over de ‘Oude Kerk’.

Ook zijn er kadobonnen te winnen voor de beste, gekste of mooist verklede kids in de leeftijdscategorieën: 0 t/m 5 jaar, 6 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar. Toch heeft de Dorpsstraat stiekem ook één prijs beschikbaar gesteld voor een volwassene, een ouder of begeleider die het meest opvalt tijdens deze happening. Wethouder Mariëtte van Leeuwen, bijgestaan door Prins Carnaval, is aanwezig als deskundige jury. Zij zal de kinderen beoordelen om vervolgens na de optocht de prijzen uit te reiken. De prijsuitreiking vindt plaats op het pleintje midden in de Dorpsstraat bij ‘Silvester Boek en Spel’. Deze winkel en Lekkers bonbons hebben ook nog wat leuke extra prijzen te bieden.

Meedoen???... Zorg dat je met je vriendjes en vriendinnetjes zaterdag 1 maart om 12.00 uur in je mooiste of gekste verkleed kleren bij de ‘Oude Kerk’ staat.

-advertenties-

-goede doel-