Dim Kesber 1930 2013

Na vele geweldige concerten wordt de uitdaging voor de organisatie van Zoetermeer Jazz steeds groter om de volgende concerten net zo interessant te laten zijn. Toch denkt Gerhard ten Hoopen dat het komende concert op zondag 2 maart weer een topper zal worden.

Het concert op 2 maart is een ode aan de in juni 2013 overleden klarinettist/saxofonist Dim Kesber. Aanvankelijk zou Dim afgelopen november bij Zoetermeer Jazz hebben opgetreden, maar zijn overlijden maakte dit helaas onmogelijk. Zijn bandleden, gitarist Vincent Koning, pianist Michiel Münninghoff, bassist Noah Nicoll, klarinettist/saxofonist Frits Kaatee, drummer Barry Olthof en niet te vergeten vocaliste Denise Jannah, hebben de koppen bij elkaar gestoken en in overleg met Mia Kesber speciaal voor Fascinating Jazz een tribute samengesteld. Het belooft weer een energieke en mooie jazzmiddag te worden, met muzikanten van hoog niveau.

Dim Kesber:

Geboren te Den Haag op 8 januari 1930 als Wladimir (Dim) Kesber - overleden te Den Haag op 6 juni 2013. Dim maakte van 1946 tot 1960 deel uit van de Dutch Swing College Band, speelde ook in The Reunion Jazzband en heeft daarna in vele swingformaties gespeeld. Hij werd heel bekend met zijn groep Dim Kesber & The Augmenters en uiteraard met zijn groep Dim Kesber & Friends.

U kunt reserveren door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of te bellen met 079 3316177. N.B. in sommige gevallen werkt bovenstaande link niet automatisch.

Aanvang 15:00 uur - toegang € 7,50

Zoetermeer jazz

Het jaarlijks jazzfestival Zoetermeer Jazz 2014 gaat in september weer van start met op zaterdag 27 september de befaamde JazzNight in en op het terrein van de Sniep. Ook dit jaar zal er weer een grote festivaltent op het parkeerterrein worden neergezet en zijn er inmiddels opties op zeer bekende jazzvertolkers uit binnen- en buitenland.

-advertenties-

-goede doel-