kenauEen Kenau is volgens de van Dale een ‘bazige vrouw’, maar weinig mensen kennen het verhaal achter Kenau Simonsdochter Hasselaer. Haar verhaal begint in 1572, terwijl het leger van Alva de Hollandse opstand met harde hand de kop indrukt, runt weduwe Kenau Hasselaer haar scheepswerf alsof het geen oorlog is. Pas als haar jongste dochter Gertruide betrokken raakt bij het verzet en in Spaansgezinde handen valt, kan ze niet langer afzijdig blijven. Kenau levert het hout om de stadspoorten te versterken, maar bevecht ook samen met de vrouwen van Haarlem de Spanjaarden met hand en tand.

Op dinsdag 25 februari 2014 organiseert Bioscoop Utopolis de Red Carpet Première van de nieuwe Nederlandse Film Kenau. De film zal vanaf 6 maart in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Voor € 10,50 p.p. geniet u van een welkomstdrankje en deze fantastische première. De inloop start om 18.45 uur en de film om 19.15 uur.

Reserveer nu uw kaarten op 079-33 00 366 of schaf uw e-tickets aan op de website www.utopolis.com .

 Kijk hier naar de trailer van Kenau:

Kenau's Vrouwenleger

In de film start Kenau een vrouwenleger en verandert de Nederlandse geschiedenis in 1572 door te strijden tegen de Spaanse bezetter. Anno 2014 strijdt Kenau's Vrouwenleger voor Plan Nederland, zodat meisjes in ontwikkelingslanden ook de kans krijgen krachtige vrouwen te worden. Via een online game kun je geld en punten inzamelen voor Plan Nederland en maak je kans op mooie prijzen. Sluit je aan bij Kenau’s Vrouwenleger: www.kenausvrouwenleger.nl

-advertenties-

-goede doel-