kunst buitenbeestHet definitieve ontwerp van het hekwerk ‘Aan Mondriaans tiende’ van de nieuwe hoofdingang van speelboerderij Het Buitenbeest, is bekend. Het 23 meter lange hek met toegangspoort heeft volgens kunstenaar Andre Pielage een speciale betekenis: “In mijn ontwerp ben ik uitgegaan van het natuurlijke karakter van de omgeving en de strakke lijnen van de omliggende hoogbouw. Het kunstwerk markeert een overgang van de stedelijke naar de natuurlijke omgeving.”

De verbindingsdam vanaf het Belvédèrebos 270 naar het eiland van de vrijetijdsvoorziening wordt straks de nieuwe hoofdingang. Uit het raster van het hek wordt een silhouetvorm van bosschages geknipt. De uitgesneden vorm verwijst naar het groene karakter van de vrijetijdsvoorziening en haar omgeving. De natuurlijke vormen in het hek bieden tegenwicht aan het strenge raster, zoals het eiland dat biedt aan de stad. De titel van Pielage’s kunstwerk refereert aan een schilderij van Mondriaan, uit de periode waarin hij zijn realistische voorstellingen verruilde voor abstracte composities.

Vrijetijdsvoorziening

Op het terrein van de bestaande stadsboerderij Het Buitenbeest aan de Voorweg op de rand van Meerzicht en het Stadscentrum, worden de stadsboerderij, de wijktuin en het vrijetijdscentrum gecombineerd in een nieuw gebouw met een landelijke uitstraling. Een kas en het natuurspeelterrein maken ook deel uit van deze nieuwe voorziening, die begin van de zomer wordt geopend.

-advertenties-

-goede doel-