tennis-centrum-meerzichtVan 22 februari tot en met 2 maart wordt in Tenniscentrum Meerzicht het 3e Nationaal Ranglijst Toernooi ** Zoetermeer georganiseerd. Een Nationaal Ranglijst Toernooi is bedoeld voor de (sub) top van de Nederlandse tennissport, dit soort toernooien zijn de springplanken voor de toekomstige Nederlandse toppers.

Door het spelen van dit soort toernooien kunnen deze spelers punten halen voor de nationale ranglijst en hoe meer punten, hoe hoger op de ranglijst en hoe dichter bij de deelname aan de landelijke en internationale (ATP) toernooien zij komen.

Zowel bij de heren als bij de dames hebben zich spelers aangemeld, welke momenteel in de top 30 van Nederland staan. Bij de dames verdedigt De Zoetermeerse Mandy Wagenmaker, de nummer 14 van Nederland, haar titel. Het is voor Mandy een thuiswedstrijd. Veel deelnemers komen uit Zoetermeer of directe omgeving.

mandy wagenmakersMandy speelde de afgelopen maanden niet veel wedstrijden in Nederland, zij speelde onder andere in Duitsland en Lanzarote op de zogenaamde 10.000 dollar toernooien. Daar verbeterde ze ook haar positie op de ranglijst, Mandy staat nu 790e van de wereld. Mandy: “Momenteel ben ik noodgedwongen in Nederland omdat mijn financiën het even niet toelaten dat ik naar het buitenland kan gaan voor 10.000 dollar toernooien. Ik ben ook nog steeds op zoek naar mensen die mij willen steunen en in mij geloven. Ik verwacht dat het weer een gezellig en goed georganiseerd toernooi gaat worden en ik hoop natuurlijk dat ik zelf weer met de titel naar huis ga. Maar alles is afhankelijk van de vorm van de dag!”

Voor het hoofdtoernooi hebben Tom Smit en Rens van der Vis een wildcard van de organisatie gekregen, 2 lokale spelers die na afwezigheid hun prestatie gaan toetsten aan het huidige niveau. Verder hebben ook Michiel de Krom en Roy Schoonveld (nr. 51 van NL) wildcards ontvangen. De uit Zoetermeer afkomstige Ferry Janmaat en Kiel Lamar zullen zich via de kwalificatie proberen te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Dit jaar komt er bij de heren in ieder geval een nieuwe winnaar, de winnaar van de afgelopen 2 jaar, Sander Arends (nr. 19 van NL)is dit jaar niet aanwezig, hij speelt in deze periode een toernooi in Engeland.

Het kwalificatie toernooi voor de heren begint op zaterdag 22 februari vanaf 13.00 uur, voor de dames begint het kwalificatie toernooi op zondagmorgen.

Voor bezoekers is het mogelijk om van 22 februari tot en met 2 maart gratis te komen kijken naar top wedstrijden op hoog landelijk niveau, de wedstrijdplanning zal gedurende het toernooi te volgen zijn op de website van Tenniscentrum Meerzicht: www.tenniscentrummeerzicht.nl

Tennisposter NRT 2014

-advertenties-

-goede doel-