Diana Okkerse  39 jr  oud, gehuwd en werkt 40 uur in de week als financieel medewerkster. Naast haar werk liep ze al een tijdje met het idee om iets te betekenen voor mensen die het tijdelijk niet gemakkelijk hebben. Nu heeft ze een stichting opgericht met de naam 'Bring joy to the Brokenhearted' of kortweg: Bring joy.

Logo Bring Joy

In 2011 kreeg Diana het sterke  gevoel dat ze iets moest doen voor mensen die het niet gemakkelijk hebben. Ondanks haar gevoel bleef ze maar twijfelen of ze een stichting moest oprichten. Zij woonde in die tijd in Almere. Na te zijn verhuisd naar Zoetermeer kwam het gevoel nog sterker naar voren: “Ik kreeg een gevoel in mijn hart dat ik iets voor de mensen moest doen. Omdat de kerk waar ik altijd naartoe ging te ver was, ging ik in Zoetermeer naar de dienst. Dit was in juni 2013. Daar leerde ik veel nieuwe mensen kennen, die mij stimuleerden mijn gevoel te volgen. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb deze stichting opgericht.” Op 18 sept 2013 heeft zij St. Bring joy to the Brokenhearted opgericht, met als doel om vanuit humanitaire bewogenheid middelen te werven voor hulp aan alleenstaanden en gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

Diana beseft dat zij het niet in haar eentje kan doen. Ze probeert anderen te interesseren in het helpen van mensen die het financieel moeilijk hebben. Zij zoekt mensen waar ze op kan bouwen. Inmiddels heeft de praktijk uitgewezen dat een aantal mensen woord hebben gehouden, door te helpen bij het eerste evenement.

Op 15 februari heeft Bring Joy een etentje georganiseerd in het Castellum in Palenstein, voor mensen met een krappe beurs. “Die avond was een enorm leuke ervaring. We hebben met een groepje heerlijk gegeten. Ze hebben mij zelfs klein cadeau gegeven, dat was helemaal niet nodig, ik heb het uit liefde voor de mensen gedaan,” zegt Diana.  

 

Al doende leren

“Sommige mensen gaven aan dat zij zich een beetje schamen omdat iedereen dan kan zien dat ze het niet breed hebben. Voor een aantal was dit een reden om niet te komen. Hier heb ik van geleerd. De volgende keer ga ik niet zeggen dat het gaat om een maaltijd voor mensen die het niet kunnen betalen, maar dat het gaat om een gezellig samenzijn. Een etentje om elkaar te ontmoeten,” zo vertelt Diana.

Stichting Piëzo heeft geholpen met verwijzingen en tips. Voor Diana een waardevolle en leerzame ervaring. Voor haar is dit een goede basis om verder op te bouwen.

Tot besluit zegt Diana:  “Ik heb er extra energie van gekregen.” 

 

Voor meer info zie: www.bringjoy.nl

Wilt u contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of 06-42237358

 

-advertenties-

-goede doel-