Het Team Gericht Verkeerstoezicht van de Politie hield zaterdag 15 februari in Zoetermeer nabij de Velddreef een alcoholcontrole.

politie controleEen bestuurder van een personenauto omzeilde een stopteken van een agent en reed hard weg. Omdat de politieagenten het vermoeden hadden dat de man zich in de nabij gelegen woonwijk Seghwaert  verstopte, besloot een motoragent de man op  te wachten.

Het duurde niet lang alvorens de automobilist de wijk uit kwam rijden. Hij kon nu wel staande worden gehouden. De bestuurder bleek  teveel te hebben gedronken. Hij blies een uitslag van 530 ug/l. dat is ruim twee keer de toegestane hoeveelheid. Daarmee was de koek voor de man nog niet op.

Een echte veelpleger

Na controle bleek dat de bestuurder  in het verleden maar liefst elf keer eerder te zijn aangehouden voor het rijden onder invloed. Daarnaast reed hij met een volledig ongeldig verklaard rijbewijs. Ook hier had de man in het verleden al zeven keer een proces-verbaal gekregen. De agenten namen dan ook direct  zijn auto in beslag. De man kreeg meerdere processen-verbaal. Hierna kon hij lopend verder.

-advertenties-

-goede doel-