In Zoetermeer worden in de voorjaarsvakantie veel activiteiten georganiseerd. Hier vindt u een overzicht!

 zaterdag 22 en zondag 23 februari

Bobsleebaan Cool runnings bij Silverdome

wpb8099077Op zaterdag 22 en zondag 23 februari zal er een echte Bobsleebaan bij het Silverdome staan! Doe mee en noteer de snelste tijd! Je kunt ook clinics volgen.

Zaterdag: van 10 – 18 uur

Zondag: van 11-14 uur

Schaats & Bob Combiticket € 10,00

Losse deelname Bobslee   € 5,00, Bobstart mogelijk vanaf 12 jaar

Vrijschaatsen jeugd t/m 12 € 5,50, Vrijschaatsen volwassenen € 7,50

 zaterdag 22 februari tot en met 2 maart

Nationaal Ranglijst Toernooi in Zoetermeer

Tennisposter NRT 2014Tenniscentrum Meerzicht organiseert in de voorjaarsvakantie voor de derde maal het Nationaal Ranglijst Toernooi in Zoetermeer. Op het toernooi kunnen startende spelers punten verzamelen om toegelaten te worden tot de grote buitenlandse toernooien. Zoetermeerse Mandy Wagenmakers won het toernooi vorig jaar bij de dames en is dit jaar ook zeker weer van de partij!

Het kwalificatie toernooi voor de heren begint op zaterdag 22 februari vanaf 13.00 uur, voor de dames begint het kwalificatie toernooi op zondagmorgen.

Voor bezoekers is het mogelijk om van 22 februari tot en met 2 maart gratis te komen kijken naar top wedstrijden op hoog landelijk niveau, de wedstrijdplanning zal gedurende het toernooi te volgen zijn op de website van Tenniscentrum Meerzicht: www.tenniscentrummeerzicht.nl

 ma t/m zondag

Silverdome Wintergames

Beleef elke dag de Kids Wintergames bij het Silverdome!

12:00-13:30 Olympische Clinics, bijvoorbeeld curling, ijshockey of kunstrijden

13:30-16:00 Discoparty’s on Icewpb8099077

16:00-17:00 Vrijschaatsen op de Oval

5 dagen Paspoort (incl. Clinics) € 25,00

Dagticket jeugd t/m 12 jaar:   €   5,50

Dagticket 12 jaar en ouder:     €   7,50


zaterdag van 13 tot 15.30 en van 20.30 tot 22.30 uur: vrij schaatsen

zondag van 11 tot 19 uur: vrij schaatsen

 maandag 24 februari tot en met zaterdag 1 maart

Dierenspektakel bij VTC Voorweg

mz-vtcvoorweg3

Maak van jouw voorjaarsvakantie één groot dierenspektakel! Ben jij tussen de vier en twaalf jaar? Wil je graag knutselen, sporten en film kijken? Bij VTC Voorweg is dat, van maandag 24 februari tot en met zaterdag 1 maart, geen probleem!

Iedere ochtend en middag staat het knutselprogramma in het teken van 'dierenspektakel', zoals vrolijke kikkers knutselen, zebra's van wc rolletjes maken en dierenkoekjes bakken. Hou jij van buitenspelen? Kom dan skateboarden of meedoen met een partijtje voetbal- en basketbal. Ben je acht jaar of ouder? Dan kan je op het buitenterrein een hut timmeren! Voor de filmliefhebbers is er iedere dag op een groot scherm een kinderfilm en ben je een spelletjesfanaat dan is er elke dag een 'spel van de dag'. Sportmedewerkers verzorgen extra sport- en spelactiviteiten op maandag 24 februari. VTC Voorweg is in de voorjaarsvakantie geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Een dagkaart kost maar € 1,25, maar op vertoon van je Zoetermeerpas mag je er gratis in!

 van maandag 24 tot en met vrijdag 28 februari

 

Dagje helpen op de boerderij

 

Konijn‘Dagje stadsboerderij’ op Het Buitenbeest is voor kinderen die graag een dagje boer of boerin willen zijn. Met een echte boerenoverall en klompen aan, gaan ze samen met de boer bijvoorbeeld de stallen uitmesten, koeien en geiten hooi brengen, konijnen verzorgen. Tussen de middag is er biologische lunch. Ook gaan ze spelen op de dichtbijgelegen VrijeTijdsCentrum Voorweg. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen een dagje stadsboerderij boeken, van maandag 24 tot en met vrijdag 28 februari, van 10.30 tot 16.00 uur. De kosten zijn € 10,00 per kind. Het geldbedrag nemen ze mee als ze komen. Inschrijven kan telefonisch via Het Buitenbeest, telefoon 079 352 0624.

 maandag 24 t/m donderdag 27 februari

Leer schaatsen in 1 week!

ijshockeyschaatsenSchaatsschool Zoetermeer biedt in samenwerking met Oomssport en Silverdome Zoetermeer in de voorjaarsvakantie een korte basis-schaatscursus aan voor kinderen van 6 t/m 13 jaar.

De lessen zijn op maandag 24 t/m donderdag 27 februari 2014 van 09.00 tot 09.50 uur op de 250 meter Oval ijsbaan van Silverdome Zoetermeer.

Je wordt ingedeeld op basis van schaatsvaardigheid in groepjes van maximaal 12 kinderen.

Je leert tijdens de lessen op een leuke ontspannen en speelse manier de vaardigheden op de schaats onder de knie te krijgen. Ook als je al kunt schaatsen kun je meedoen om het nog beter te leren! De lessen staan onder begeleiding van onze ervaren trainers en je kan deelnemen op alle soorten schaatsen.

Naast de 4 lessen kan je ook nog 1 keer vrij-schaatsen tijdens de openingstijden van Silverdome Zoetermeer. De kosten zijn 45 euro inclusief de entrees naar de ijsbaan.

 Zondag 23 februari

Opa en oma middag in museum

Opa en Oma dagEen mieterse dag voor de hele familie in het Stadsmuseum Zoetermeer. Opa’s en oma’s lezen voor uit hun eigen lievelingsboeken uit de jaren 50 en de hele familie mag meedoen met de ouderwetse spelletjes zoals ganzenbord en Mens-erger-je-niet.

Opa’s en oma’s betalen die middag slechts Euro 1,00 entree en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Zondag 23 februari in het Stadsmuseum.

 zondag 23 februari

 

Vetbollen maken

 

 

Op Het Buitenbeest kunnen kinderen op zondag 23 februari de vogels de koude winter doorhelpen en zelf een leuke middag beleven. Ze kunnen onder begeleiding vetbollen maken en pindasnoeren rijgen. Wintervogelvoer maken is tussen 14.00 en 16.00 uur. Deelname is gratis.

 

 

Dierenkunst maken

 

 

Stadsboerderij De Balijhoeve organiseert op zondag 23 februari, tussen 14.00 en 16.00 uur, ‘dierenkunst’ maken. Kinderen tekenen eerst hun lievelings- of fantasiedier op een schildersdoek en kleuren het daarna in met verf. Meedoen is gratis. Ook kunnen ze alle dieren bewonderen en op bezoek gaan bij de lammetjes en de IJsland pony’s die op stal staan. De winkel is open voor chocolademelk, koffie en andere versnaperingen. Ook zijn er vetbollen voor de vogels en verse eieren te koop.

 

 Maandag 24 februari

Zwemmen in de voorjaarsvakantie

In De Veur is er recreatiezwemmen van 13.00 tot 17.00 uur. Een middagje zwemmen kost voor kinderen € 2,95 en voor volwassenen € 3,60.

Zwembad De Veur, Rokkeveen

 dinsdag 25 februari

 

Dagje stadsboerderij

 

geitjes-pas-geborenTijdens een ‘dagje stadsboerderij’ op De Balijhoeve komen kinderen alles te weten over het verzorgen van kippen en ezels. Op dinsdag 25 en donderdag 27 februari, van 10.00 tot 12.30 uur, kunnen ze meehelpen met het verzorgen en voeren van de geiten en de kippen, verse eieren rapen en Vlaamse Reuzen of cavia’s knuffelen.

 

’s Middags van 13.00 tot 15.30 uur kunnen ze meehelpen met verzorgen van pony’s en ezels zoals ze goed poetsen, hoeven krabben, hokken verschonen en opstrooien.

 

Bij beide activiteiten krijgen ze in de pauze een biologisch vruchtensapje. De kosten zijn ‘s morgens € 6,00 en ‘s middags € 7,00 per kind. Het geldbedrag nemen ze mee als ze komen. Inschrijven kan telefonisch via De Balijhoeve, telefoon 079-3620832.

 

 Woensdag 26 februari

Zwemmen in de voorjaarsvakantie

In De Veur is er recreatiezwemmen van 13.00 tot 17.00 uur. Een middagje zwemmen kost voor kinderen € 2,95 en voor volwassenen € 3,60.

Zwembad De Driesprong, Driemanspolder

 woensdag 26 februari

 

Dieren knutselen

 

Kinderen die van dieren en knutselen houden zijn op woensdag 26 februari, tussen 10.00 en 16.00 uur, op De Weidemolen en De Balijhoeve aan het juiste adres. Naast alle dieren een bezoek brengen kunnen ze ‘s morgens een octopus maken en ’s middags een vlinder knutselen.

 

donderdag 27 februari

Kleur je dag bij Speelmeer

speelmeer

Het wordt bij Speelmeer een feest van kleuren. Wil je verkleed komen? Graag, dan ben je meteen in stemming. Ieder kind verkleed kind krijgt een lekkere verrassing. De  jongen én het meisje met het leukste kostuum krijgen een mooie prijs uitgereikt!
Wat kun je allemaal beleven bij Speelmeer? Natuurlijk kun je voetballen, springen op het luchtkussen of klauteren over de Take Out XXL stormbaan. Maak een hot-dog boven een vuurtje, scoor in de panna kooi of vertoon je kunsten op een wave bord.
Is dat alles? Nee hoor, kom er gekleurd op te staan bij de Chromakey fotoshoot, doe mee met de hoepelbroek estafette, de Speelmeer paardenrennen of win een prijsje bij de Speelmeer4kidzzz presentator. Warm gekregen van dat sporten, rennen en springen? Dan ga je lekker zwemmen en plonzen in het zwembad, laat je schmincken, volg een nagelworkshop, kom koekjes bakken, maak een armbandje of je haar invlechten. Kom meedoen met Fun Group Gaming van 2Quest Entertainment, volg een workshop van de wijktuinen, laat een glitter tattoo zetten, versier een masker of maak een bonte vogel.  Is dat allemaal niet genoeg? Nog meer beleven? Ga dan lekker zitten voor het theater. We sluiten de dag af met “The Magic & Circus Comedy Show” van Jovel Entertainment.

speelmeer 2Wie, waar, wanneer en hoeveel?
Speelmeer is voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Sportcentrum De Veur aan de Prismalaan 40.
Donderdag 27 februari 2014, van 10.00 tot 16.00 uur.
De toegang is € 3,05. Kinderen met een ZoetermeerPas kunnen op vertoon van hun pas gratis deelnemen aan Speelmeer.
Alle informatie staat op www.speelmeer.nl

donderdag 27 februari 

Dagje stadsboerderij

KonijnTijdens een ‘dagje stadsboerderij’ op De Balijhoeve komen kinderen alles te weten over het verzorgen van kippen en ezels. Op dinsdag 25 en donderdag 27 februari, van 10.00 tot 12.30 uur, kunnen ze meehelpen met het verzorgen en voeren van de geiten en de kippen, verse eieren rapen en Vlaamse Reuzen of cavia’s knuffelen.

’s Middags van 13.00 tot 15.30 uur kunnen ze meehelpen met verzorgen van pony’s en ezels zoals ze goed poetsen, hoeven krabben, hokken verschonen en opstrooien.

Bij beide activiteiten krijgen ze in de pauze een biologisch vruchtensapje. De kosten zijn ‘s morgens € 6,00 en ‘s middags € 7,00 per kind. Het geldbedrag nemen ze mee als ze komen. Inschrijven kan telefonisch via De Balijhoeve, telefoon 079-3620832.

 Vrijdag 28 februari

'Minute to Win it' en pannenkoekendiner...

Ben jij een spelletjesfanaat? Geef je dan op voor de ‘Minute to Win it’ avond! Durf je de uitdaging aan om een behendigheidsspelletje, binnen één minuut, succesvol vol te houden? Als het lukt en je bent de beste van het spel, win je een leuke prijs! Kom ook op vrijdagavond 28 februari naar VrijeTijdsCentrum Voorweg. We beginnen de avond met een heerlijk pannenkoekendiner, zodat je met een goed gevulde maag de strijd aan kunt gaan. Geef je snel op en doe je best!

Inschrijven

Ben je tussen de 4 tot en met 12 jaar dan ben je van harte welkom! Het begint om 18.00 uur en duurt tot 20.30 uur. De entree bedraagt € 2,50 per kind. Let op inschrijven is verplicht en kan tot donderdag 27 februari! Je kunt meedoen door het inschrijfformulier in te laten vullen door je ouder(s) of verzorger(s). Het inschrijfformulier kan je ophalen bij VTC Voorweg of hieronder downloaden. Lever het inschrijfformulier samen met het geldbedrag in bij VTC Voorweg. Je ontvangt dan een toegangskaartje voor de avond. Houders van een ZoetermeerPas hebben deze avond geen gratis toegang.

 Vrijdag 28 februari

Digros Fruit-Vrijdag!

fruitFruit voor sportende kinderen uit Palenstein: elke laatste vrijdag van de maand zal Digros Palenstein zorgen voor gratis fruit voor de sportende jeugd. Op de Richard Krajicek Playground kunnen de kinderen vrijdag gezond sporten en genieten van een gezond tussendoortje!

Op het Richard Krajicek Playground (Rakkersveld 147), waar de kinderen van Palenstein, maar ook uit andere wijken vaak komen sporten, kunnen zij op vrijdag 28 februari van 13.00-16.00 meedoen aan een tennistoernooi, waarbij in de pauze gratis fruit uitgedeeld gaat worden!

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-