Opa en Oma dagOp 23 februari organiseert het Stadsmuseum Zoetermeer een Opa en oma-middag. Opa’s en oma’s en hun kleinkinderen zijn van harte welkom om allerlei leuke jaren vijftig activiteiten te komen doen. De middag wordt bij de tentoonstelling ‘Populair modern’ over vormgeving in de jaren vijftig georganiseerd.

Er worden die middag allerlei activiteiten georganiseerd, die men gezellig samen kan ondernemen, zoals spelletjes spelen, knutselen en schrijven met een kroontjespen. Een speciaal onderdeel vormt de Voorleescarrousel. Opa’ s en oma’s worden gevraagd om uit hun lievelingsboek uit de jaren vijftig te komen voorlezen vanuit de speciale voorleesfauteuil.

Opa’s en oma’s betalen die middag slechts Euro 1,00 entree en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Voorleescarrousel

Opa’s en Oma’s opgelet. Neem je lievelingsboek van vroeger mee naar de tentoonstelling. En kom een stukje voor lezen aan alle kleinkinderen van Zoetermeer. Tijd: 14.00 – 14.30 en 15.00 – 15.30 uur

Activiteiten

  • Ga samen op ontdekkingstocht in de tentoonstelling: ‘Populair Modern’ over de jaren vijftig.
  • Knip en plak net zoals Piet Marée: knutsel de leukste werkjes uit het boek ‘Ik knip in een wip’.
  • Schrijf met een kroontjespen: Een mooie brief, gedicht of gewoon je naam. Schrijf net als opa en oma vroeger met een kroontjespen.
  • Ganzenbord, Mens-erger-je-niet, Pim Pat Pet, het hoort er allemaal bij. Zoek een fijn tafeltje en speel met elkaar gewoon een spelletje.

-advertenties-

-goede doel-