Woensdag 19 februari zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk (Dorpsstraat 59) worden verzorgd door duo Panarpa. Carla Bos (harp)en Desiree Vergers (dwarsfluit) zijn zeker geen onbekenden in de Oude kerk en spelen al jaren met groot succes mee in de serie .Hun aanstekelijke manier van muziek maken zal ook nu weer velen inspireren.

big 29124293 0 250-271Op zaterdag 22 februari zal de hoofdorganist van de Oude of Pelgrimvaderskerk te Rotterdam-Delfshaven, Gerard van der Zijden, het maandelijkse orgelconcert verzorgen. In Rotterdam bespeelt Gerard het monumentale Bätz-Witte orgel uit 1855 en het Koororgel van Fonteyn uit 1975.Naast het bespelen van deze instrumenten heeft Gerard een orgel- en pianolespraktijk en een zaterdagmiddag – orgelconcertserie. Hij vormt een muzikaal duo met bariton Christian van Es, naast de productie van een cd met Bach-liederen organiseren zij regelmatig zgn. scratchmuziek-dagen. Zo verzorgen zij ook met regelmaat concerten in diverse zorginstellingen door het hele land ,voor de Stichting Muziek in Huis.

Gerard van der Zijden is dirigent van de koren Omnia cum Deo uit Nieuw- Lekkerland, Groote Lindt uit Zwijndrecht en van het Gemengd Koor Vivace uit Reeuwijk. Hij is een veelgevraagde begeleider van koren uit Rotterdam en omstreken. Zijn spel is te beluisteren op diverse CD opnames, solistisch en ook als koorbegeleider. Zijn laatste solo cd ‘Proficiat’, verscheen ter gelegenheid van zijn 12 ½ jarig jubileum als organist van de Pelgrimvaderskerk.

Op het programma staan werken van o.a J. Ph Rameau, J. Rheinberger, P. Hurford, S.de Lange en een improvisatie van de concertgever.

De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur

Zaterdag 22 februari is de aanvangstijd 15.00 uur tot 16.00 uur. Het concert is gratis toegankelijk maar er is wel een collecte bij de uitgang .

Oude kerk (Dorpsstraat 59)

Stichting Concerten Oude kerk Zoetermeer

www.concertenzoetermeer.nl www.concertenzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-