CKC Primair Onderwijs

In januari 2014 zijn basisscholen de Watersnip, de Triangel en de Paulusschool uit Zoetermeer gestart met de uitvoering van de doorlopende leerlijnen beeld, theater, erfgoed en literatuur, in het kader van het programma ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’. Het programma heeft als doel leerlingen een stevig fundament te bieden op het gebied van cultuureducatie in het primair onderwijs. Een mooie uitdaging voor de scholen en culturele instellingen van Zoetermeer.

Doorlopende Leerlijnen

CKC Primair Onderwijs 2De doorlopende leerlijnen theater en beeld zijn door CKC Primair Onderwijs ontwikkeld in samenwerking met de scholen en andere culturele instellingen in Zoetermeer. Het programma biedt de deelnemende scholen diverse lesblokken waarin de leerkrachten zelf invulling geven aan creatieve ideeën en het programma aanvullen. Daarnaast komen professionals uit het vak op de scholen in het kader van deskundigheidsbevordering en om een extra verdieping aan de lesblokken te geven. Dit maakt de leerlijn uniek en speciaal op maat gemaakt. Het is niet zomaar een nieuwe methode die wordt aangereikt, maar een programma dat volop in ontwikkeling is.

Naast de door het CKC Primair Onderwijs ontwikkelde doorlopende leerlijnen theater en beeld, ontwikkelen het Stadsmuseum en de Bibliotheek samen met de scholen de doorlopende leerlijnen literatuureducatie en erfgoededucatie met als onderwerp de Canon. CKC is de coördinerende instelling voor het programma ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’. Tot en met eind 2016 kunnen in totaal zeven basisscholen uit Zoetermeer een verdieping op cultuureducatie aanbrengen in hun klassen.

-advertenties-

-goede doel-