foto verolique jacobseDe gehele maand februari is in het TERRATORIUM de expositie ‘Dichtbij in de verte’ te zien. In het monumentale werk van kunstenaar Verolique Jacobse is haar fascinatie voor landschap, kleur en sfeer voelbaar. “Verwondering, schoonheid en aandacht voor detail is wat ik de bezoeker mee wil geven.”

Het werk van Jacobse is kleurrijk en gelaagd. “Sinds 2009 wordt mijn werk steeds meer ‘mixed media’. Materialen als papier en stukjes zijde worden geplakt en genaaid op het doek. Daarbij ben ik ook gebruik gaan maken van puur pigment, waarmee het papier bewerkt wordt. Dit is een intensief proces. Subtiele details vormen de kleine stukjes stof van zijde die langs randen zijn gestikt of bepaalde kleuren, vormen en lijnen in het papier accentueren.”

“Ik ben enorm bewonderaar van het werk van Rothko en Turner, en dan met name het kleurgebruik, de sfeer en gelaagdheid in hun werk. De kleuren die ik gebruik ontstaan intuïtief. Ik maak veel gebruik van terracotta en diverse soorten blauw en rood. De kleuren zijn vaak geïnspireerd op het landschappelijke of juist het licht van de dag dat ik zie als ik naar mijn werk rijd. Mijn inspiratie vind ik dus heel dichtbij, in Zoetermeer, of juist in een andere cultuur. Dat grootse, weidse van het landschap wordt gevormd door de papieren vlakken. Daarbinnen word je als kijker uitgenodigd om heel dichtbij naar de details te kijken, zoals die ook in een landschap te vinden zijn.”

“Sinds kort ben ik aan het experimenteren met alleen het papier. Hoe zelfstandig kan ik dit medium gebruiken? En kan ik met papier ook ruimtelijk werken? Ik heb het idee dat dit materiaal nog vele mogelijkheden in zich heeft en hoop hier steeds meer over te ontdekken.”

Na haar docentenopleiding tekenen, handvaardigheid en textiele werkvormen werkte Verolique Jacobse als docent in Leidschendam. Enkele jaren na het voltooien van haar opleiding startte zij zelf ook weer met het schilderen en volgde diverse cursussen. ‘Dichtbij in de verte’ is haar eerste solo-expositie.

De expositie ‘Dichtbij in de verte’ is gratis te bezoeken op woensdag t/m zaterdag van 11-17 uur. Adres: Dorpsstraat 12.

U vindt hier ook de TERRA ART SHOP, met betaalbare sieraden, designobjecten en kunst tot € 200,-.

-advertenties-

-goede doel-