bedrijvenstage2

Daniëlle Verweij in de OK van ’t Lange Land Ziekenhuis

De leerlingen van 4 havo van het Oranje Nassau College Parkdreef (ONC) hebben vier dagen stage gelopen binnen een bedrijf. Zo konden zij praktijkervaring opdoen in een door henzelf gekozen sector. Deze bedrijvenstage voor havo 4-leerlingen is uniek in Zoetermeer.

De bedrijvenstage is geen maatschappelijke stage waarbij leerlingen tijdens hun schoolcarrière een aantal uren vrijwilligerswerk doen. Met de bedrijvenstage kunnen de leerlingen praktijkervaring opdoen voor verschillende beroepen. Hierdoor krijgen zij een beter beeld van de beroepen waarin zij geïnteresseerd zijn dan als zij de informatie alleen van derden krijgen.

Zowel de leerlingen, de bedrijven als de docenten zijn enthousiast over de bedrijvenstage. Ook stage-coördinator Rosita Meuleman kijkt terug op een meer dan geslaagde week. "Het is mooi om te zien hoe de leerlingen groeien in zo'n week. De bedrijven hebben echt moeite gedaan om een mooi programma op te stellen voor de leerlingen. Dat maakt deze beroepsoriëntatie bijzonder waardevol."

 

bedrijvenstage 
 Randy tijdens de stage

Randy Bieshaar liep stage bij een project van SchipholGroup. Randy: “Het leuke van mijn stage was dat ik projecten heb gevolgd van begin tot eind. Vanaf het bedenken naar tekeningen maken en van bouwen naar de oplevering. Ook heb ik overleggen, presentaties en workshops meegemaakt. De ene nog leuker dan de andere.”


De stageweek werd afgesloten met een presentatiemiddag op school. Hier werden de ervaringen gedeeld en presenteerden de leerlingen aan de bedrijven wat ze geleerd hebben. Dat de bedrijven ook tevreden zijn over de stageweek blijkt wel uit het feit dat verschillende leerlingen er een bijbaantje aan hebben overgehouden.

-advertenties-

-goede doel-