Pelle Rietveld hugeSporten en voldoende bewegen gaan hand in hand samen met een goede gezondheid. En dat is waar GroenLinks veel waarde aan hecht: gezonde Zoetermeerders. Om die reden organiseert de partij een sportworkshop in het Stadshart, geleid door de Zoetermeerse topsporter Pelle Rietveld. Pelle werd in 2007 5e op het EK Tienkamp.

 

Sport en gezondheid

GroenLinks heeft zorg hoog in het vaandel staan. Mensen verdienen de zorg die ze nodig hebben, terwijl de zorg momenteel alleen maar kapot wordt bezuinigd. Het is goed om mensen te geven waar ze recht op hebben, maar het zou natuurlijk fantastisch zijn als de bedragen van de zorguitgaven tegelijkertijd naar beneden gebracht zouden worden. GroenLinks denkt dat dat kan. Sport en beweging dragen daar hun steentje aan bij: wie voldoende beweegt, leeft gezonder en heeft doorgaans minder zorg nodig. Om bewegen te stimuleren, organiseert GroenLinks zaterdag 15 februari tussen 11.00 en 12.00 uur een workshop van Pelle Rietveld.

 

Pelle Rietveld en crowdfunding

Pelle Rietveld is een Zoetermeerse topsporter, die zowel nationaal als internationaal in de prijzen valt in de Meerkamp. Momenteel is hij bezig met een crowdfundingcampagne: hij probeert sponsors vinden die hem willen helpen zijn topsportloopbaan te kunnen voortzetten. GroenLinks is een voorstander van lokale initiatieven die op een creatieve manier met besparingen omgaan. Het crowdfundingsproject van Pelle is er hier één van. GroenLinks-lijsttrekker Jakobien Groeneveld: “Met deze actie slaan we twee vliegen in één klap: én we steunen Pelle met zijn initiatief, én we maken mensen bewust van een gezonde levensstijl.” Ook Pelle is enthousiast: “Politiek Zoetermeer zit middenin de campagne. Tegelijkertijd ben ik met mijn bezig op www.wijzijnsport.nl , waarin ik op zoek ben naar sponsors voor mijn topsportloopbaan in ruil voor een leuke gezondheidsbevorderende tegenprestatie. Dit is dus een mooie deal, de ene campagne helpt de andere.”

 

Praktische informatie

De workout vindt plaats op zaterdag 15 februari, van 11.00 tot 12.00 uur op het Promenadeplein in het Stadshart. Mensen die willen deelnemen aan de Tienkamp-training wordt aangeraden om stevige schoenen aan te trekken en meerdere dunne lagen kleding. De training bestaat uit tien kleine onderdelen, waartussen steeds pauze wordt gehouden. Je kunt bij ieder onderdeel instappen, of juist ophouden. Er wordt rekening gehouden met iedere weersomstandigheid, dus de training kan ongeacht slecht weer doorgaan. De deelname is gratis, maar Pelle zal ieder ‘extraatje’ voor zijn crowdfunding erg op prijs stellen.

 

-advertenties-

-goede doel-