groepsfoto ALPHA

Na de succesvolle lancering van aflevering 1 van de science-fiction/spionage webserie ALPHA hebben de 30 jonge makers tussen de 15 en 17 jaar niet stil gezeten. Inmiddels is de productie van de overige afleveringen van de spannende webserie volledig afgerond. Vol trots presenteert team ALPHA binnenkort hun zelfgemaakte webserie tijdens de première op 15 februari in de Theaterzaal van het CKC.

 

De 17-jarige regisseur Thijmen de Valk heeft altijd de ambitie gehad om de filmwereld in te gaan. Thijmen klopte bij het CKC aan voor ondersteuning bij het maken van zijn eerste film omdat dit zelfstandig lastig haalbaar bleek. Het CKC Digital Art Lab was erg geïnteresseerd in de ambitieuze regisseur en heeft de crew en cast professioneel begeleid door middel van trainingen, coaching en het beschikbaar stellen van faciliteiten.

 

ALPHA is een groep tienerspionnen die geconfronteerd wordt met een ontvoering. Een geheime formule dreigt in handen te vallen van de tegenstander. Om de schuldige op te sporen baant de groep zich een weg door een web van verraad en bedrog.

 

Het vervolg

De eerste aflevering, die in april 2013 in voorpremière ging, was een groot succes. Inmiddels is de groep volledig zelfstandig en beheren ze tevens zelfstandig het geld. De financiering van het project hebben zij bovendien zelf gerealiseerd met behulp van crowdfunding, donaties en subsidies.

De afgelopen maanden is het team actief bezig geweest met het filmen en editen van de overige afleveringen. Op 15 februari is het zover: team ALPHA presenteert hun volledige webserie tijdens de officiële première in de Theaterzaal van het CKC.

 

De toekomst

De crew is voorlopig nog niet van plan te stoppen. De werkzaamheden voor het volgende project zijn al in volle gang. De jongeren maken een korte film genaamd 'The Sophomore Suite'. Na ALPHA kan men zich dus verheugen op de release van dit nieuwe project dat gepland staat eind 2014.

-advertenties-

-goede doel-