D66 wenst Olympische sporters succes in Sochi 2

Vrijdag 7 februari startten de Olympische winterspelen in de Russische stad Sochi. D66 Zoetermeer hoopt dat de Nederlandse sporters het daar goed doen. Lijsttrekker Robin Paalvast: "We zijn trots op onze wintersporters en hopen natuurlijk op mooie prestaties. Wij gaan voor goud op alle disciplines, op sportief gebied én op mensenrechtengebied!"

Een flink aantal Nederlandse sporters traint in ‘Olympische trainingsstad’ Zoetermeer. De shorttrack  schaatsers trainen in Silverdome en de sneeuwdisciplines hebben hun trainingscentrum in Snowworld. Aan de buitenmuur van Snowworld prijkt daarom ook een grote foto met de Olympische sporters. Dat was voor D66 een mooi aangrijpingsmoment om een vlaggengroet te brengen.

Met de vlaggengroet wil D66 de sporters in Sochi veel succes wensen. En daarnaast de homoseksuelen in Rusland een hart onder de riem steken. Robin Paalvast: "We zien met plezier uit naar de medailles die hopelijk komen. Maar de homo-gemeenschap heeft het daar lastig, laten we dat ook niet over het hoofd zien. Een gecombineerde vlaggengroet leek ons daarom een gepast en mooi gebaar, om de start van de winterspelen kleurrijk te markeren.”

-advertenties-

-goede doel-