De gemeenteraad wil meer inzicht krijgen in de ontwikkelingen op de Zoetermeerse woningmarkt. Daarom organiseert de commissie Stad op maandag raadsdag 10 februari om 20.40 uur een openbare themabijeenkomst over dit onderwerp in het Stadhuis.

 

De conclusies van deze discussieavond gebruikt de gemeenteraad als basis voor de nieuwe visie en ambities die onderdeel zijn van de Ruimtelijke Structuurvisie Zoetermeer (hoe komt de stad er in de toekomst uit te zien?) die dit jaar wordt afgerond.

 

leeg-huisOok de Zoetermeerse woningmarkt heeft al enkele jaren last van de economische crisis. Nieuwe bouwprojecten komen mondjesmaat van de grond. Projectontwikkelaars zijn voorzichtig en het kopen van een huis staat in de meeste huishoudens op een laag pitje. De woningcorporaties worstelen met onzekerheid over hun mogelijkheden om te blijven investeren in de sociale woningvoorraad.

De afgelopen vijf jaar zijn 2400 woningen in Zoetermeer gebouwd. Oosterheem kreeg een nieuw centrum en binnen de bestaande bebouwing zijn woningbouwprojecten gerealiseerd of nog in aanbouw.

Een panel van deskundigen en belanghebbenden op de Zoetermeerse woningmarkt reageert deze avond op de gepresenteerde ontwikkelingen. Onder andere Ed Pannebakker (directeur-bestuurder De Goede Woning), Rob Steijn (directeur Dura Vermeer Bouw) en Cees Borsboom (eigenaar Schieland-Borsboom makelaars) zijn aanwezig. Ook is een directeur van een Zoetermeerse zorginstelling aanwezig. Speciale gast is Peter Boelhouwer, professor Woningmarkt, TU Delft.

 

 

Iedereen is om 20.40 uur welkom in het bedrijfsrestaurant van het Stadhuis, ingang Frankrijklaan 6. Voor meer informatie over de agenda en stukken: www.raadzoetermeer.nl  (vergaderkalender RIS). De commissievergadering is openbaar.

-advertenties-

-goede doel-