bord FietspadIn het Buytenpark weten alle bezoekers sinds deze week precies welke paden ze wel of niet mogen gebruiken. De gemeente heeft verkeersborden geplaatst, die duidelijkheid geven over het gebruik van de wandel- en fietspaden en het mountainbikeparcours in het park. Fietsers en mountainbikers mogen alleen nog maar de fietspaden en het mountainbikeparcours gebruiken. Als zij de borden negeren en gaan fietsen of mountainbiken waar dat niet mag, krijgen ze in het begin nog een waarschuwing, maar na vier weken gaan ze op de bon.

Voorheen raakten fietsers, mountainbikers en wandelaars met elkaar in conflict, omdat het onduidelijk zou zijn waar ze mochten fietsen en wandelen. De gemeenteraad heeft in december 2012 een motie aangenomen die het college opdroeg aan deze onduidelijkheid een eind te maken. Na overleg tussen gemeente en belangengroeperingen is in 2013 een voorstel hiertoe uitgewerkt en door het college van b&w in oktober 2013 vastgesteld. De borden zijn eind januari 2014 in het Buytenpark geplaatst.

 

Beter optreden tegen overtreders

Het Buytenpark is aangewezen als eigen terrein. Bij elke ingang van het park staat nu een bordje eigen terrein en onverplicht fietspad. Bezoekers mogen alleen op de daartoe aangewezen paden fietsen. Paden waar niet gefietst mag worden, zijn aangewezen als voetpad. De handhavers van de gemeente kunnen nu ook beter optreden tegen mensen die een overtreding begaan.

-advertenties-

-goede doel-